StoryEditorOCM
ForumOZLOGLAŠENI UBOJICE

Svjedok i bivši član klana Velje Nevolje šokirao sve u sudnici mučnim detaljima: ‘Aparat za mljevenje mesa je bio na dvije palete, dio tijela smo zapalili...‘

Piše PSD
8. studenog 2022. - 18:13

Nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka koji se tereti za pet brutalnih ubojstava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu, javlja Blic

Na prva četiri ročišta pred sudsku govornicu izašlo je 27 optuženih. Neki od njih iznijeli su svoju obranu i zadržali pravo nadopune, a drugi su se odlučili ne izjasniti dok ne čuju što će reći trojica svjedoka odnosno okrivljenika koji se odlučili za suradnju s tužiteljima kako bi dobili lakše kazne. Ovo svjedočenje Bojana Hrvatina, Srđana Lalića i Nikole Spasojevića moglo bi zapečatiti kazne ostalima. 

Odmah na početku suđenja za riječ se javio Marko Miljković, jedan od osumnjičenika koji je kazao kako se Lalić uznemirio jer nema bilješke. 

- Naučio je tekst napamet. Ne može vas pogledati u oči, zaključio je Miljković koji iskaz svjedoka Lalića okarakterizirao kao lažan. Nakon njega je sutkinja za govornicu pozvala i spomenutog Lalića koji je ispričao dio mučnih detalja. 

- Veličković je ubijen 3. kolovoza 2020. godine, a sutradan smo došli do kuće Belivuk i ja. Tu su bili Spasojević, Miloš Budimir. Tog dana se uništavalo tijelo, u čemu i ja sudjelujem. Prije toga sam u garaži vidio aparat za mljevenje mesa. Stajao je na dvije palete. Najlonima se vršila zaštita garaže, a zatim sam pomogao Belivuku da zapali ostatke na travnatom dijelu garaže. Bila je velika vatra. Napustili smo kuću poslije toga. U večernjim satima smo se vratili džipom koji je Velja pozajmio od Brace, momka sa stadiona koji nije znao za što će nam automobil. Tada smo prvi put išli kolima do rijeke i izručili sadržaj iz vreća, kao i ranijih i narednih puta. Usput smo se zaustavili na pumpi. Vratili smo se nazad, kazao je. 

- U proljeće 2020. godine na stadionu Partizana Belivuk i Miljković su mi pokazivali slike momka koje ju navodno škaljarski klan poslao kavačkom. Pokušali smo saznati tko je taj momak, koji je bio blizak nama. To nije bio Strahinja koji je izdao Šarca, za koga smo mislili da je u pitanju. Krenuo sam pričati o tome jer je poslije tog događaja grupa dobila nasilan karakter. Ljudi su bili u strahu za svoj život. Želim vam dati kompletnu sliku, jer su članovi bili zastrašivani i zato su postali nasilni, svjedočio je Lalić. 

S Milošem Budimirom mladića je odveo u Ritopek, kuću u kojoj je Belivukov klan činio stravična zlodjela. 

- Lagao nas je. Ja sam uzeo kliješta i zgnječio mu mali prst na nozi. Miloš Budimir ga je udario u koljeno građevinskim čekićem i napravio otvorenu ranu. On nije jauknuo, tukli smo ga i ispitivali. Mislim da je bio pod djelovanjem psihoaktivnih supstanci, rekao je Lalić koji je taj dio izlaganja završio riječima kako su se tijela riješili kao i onih ranije. Osvrnuo se i na ubojstvo Nikole Mitića, a kazao je i kako su nakon ubojstva Vukičevića pobjegli u Istanbul. 

Lalić je zatim prešao na ubojstvo Zdravka Radojevića, navodeći kako je Miljković angažirao klince da prežvrljaju grafit posvećen njegovom pokojnom bratu i da se tada Radojević sam razotkrio.

29. travanj 2024 05:09