StoryEditorOCM
ForumKRAJ POTRAGE

Završila je obdukcija u Beogradu, DNK analizom potvrđeno da se radi o Mateju Perišu. Poznat je i uzrok smrti

Piše Jutarnji.hr
19. svibnja 2022. - 12:02

NOVO 13:16 - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije službeno je priopćilo da je DNК analizom tijela koje je jučer oko 9.20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem, stoji u priopćenju, prenosi Jutarnji list.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje kako bi ga pronašli i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda, poručio je MUP Srbije.

11:35 - Na institutu za sudsku medicinu u Beogradu prije je nekih pola sata završila je obdukcija tijela muškarca koji je jučer pronađen u Dunavu i za kojeg se smatra da je gotovo sigurno riječ o Mateju Perišu.

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti utapanje. Rezultati DNK analize još uvijek nisu poznati, dok će rezultati toksikološke analize biti poznati za otprilike tri tjedna, javlja reporter Jutarnjeg Nikola Patković iz Beograda.

11:33 - Prema prvim neslužbenim informacijama, DNK analiza potvrdila je da je tijelo pronađeno u Dunavu kod Ade Huje tijelo Mateja Periša, javlja srpski Telegraf.

26. travanj 2024 19:13