StoryEditorOCM
ForumJASMINKA BILOŠ

Severinina odvjetnica o nepravilnostima u radu CSS-a: Ne radi se samo o minornim propustima, a nadzor je obavljen tek kad je javno progovorila

Piše PSD.
16. listopada 2021. - 20:46

Odvjetnica pjevačice Severine Vučković, Jasminka Biloš, komentirala je za N1 nalaz inspekcije nad Centrom za socijalnu skrb kojim je utvrđeno da su postojale nepravilnosti u radu Centra koji je pjevačica ranije optužila.

“Mi nalaz nismo vidjeli, vidjeli smo samo ono što je pisalo u medijima. Ono što se može iščitati, ne radi se samo o minornim propustima. Niti mislim da bilo koji propust u radu Centra može biti minoran”, kaže Biloš.

“Moja klijentica je prije više od godinu dana podnijela zahtjev za nadzor, tvrdili smo da je propust Centra utjecao na nedovoljno dobar prikupljanje dokumentacije i činjenica vezano za davanje mišljenja s kojim roditeljem dijete treba živijeti. Tada smo tvrdili da su različiti centri davali različita mišljenja, što isto tako ukazuje da se ne radi samo o formalnostima. Ona nije propitivala stručne termine, nego je tvrdila da su stručna mišljenja donesena na temelju činjenice da je postojala umrežena struktura u Zagrebu koja je pomagala ocu djeteta da ishoduje presudu koja će biti njemu u korist”, govori odvjetnica.

“Očito je da ona nije imala druga sredstva, tek kad je javno rekla sve što smatra da joj je učinjeno, onda je bio nadzor, a kad smo išli onako kako sam kao odvjetnik smatrala da treba, tada to nije učinjeno. Doduše, tada je bio drugi ministar pa je moguće da su se i u Ministarstvu neke stvari drugačije radile”, govori Biloš i dodaje kako  se nada da će sada isto biti učinjeno i u drugim slučajevim u kojima se sumnja na nepravilnosti.

Podsjetimo, nakon što je portal H-alter objavio veliki intervju s pjevačicom Severinom Vučković u kojemu je opisala svoju borbu za skrbništvo nad sinom, krenula je lavina reakcija u javnosti koja je najprije dovela do javne ostavke ravnateljice Poliklinike za zaštitu zdravlja djece i mladih, a zatim i do pokretanja nadzora nad radom Centra koji je pjevačica optužila za pogodovanje njezinom bivšem partneru.

28. ožujak 2023 23:56