StoryEditorOCM
ForumU DUBROVNIKU

Prostitucija cvjeta, sat se naplaćuje od 100 do 300 eura; Policija: ‘Logično, porasla je i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju...‘

Piše PSD
12. studenog 2022. - 17:32

Prostitucija u Dubrovniku, na krilima turizma, cvjeta, a internet vrvi profilima djevojaka od 20 do 40 godina koje se bave ovim zanimanjem. Operiraju gotovo čitav dan, a svoj sat naplaćuju od 100 do 300 eura.

‘‘Tog stvarno fali u Dubrovniku tako da ne varaju, da bude legalno. Treba biti legalno!‘‘, govori Dubrovčanin Pero za RTL. ‘‘To je stari zanat, bolje to raditi nego bilo što u Vladi ili ne znam gdje!‘‘, dodaje njegov sugrađanin Niko.

Iz dubrovačke policije, koja je samo ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena, javljaju da s ovim počinjenjima imaju više posla nego inače, a naplaćaju se i kazne, pretežito od 200 do 800 kuna.

‘‘Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona kao prijašnjih godina, a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju‘‘, kazao je Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije.

Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović. Kaže najviše je Brazilki, a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.

‘‘Zanimljivo je kako smo neslužbeno doznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene‘‘, rekla je novinarka.

Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu, a zbog Interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u stara dobra vremena.

25. travanj 2024 19:04