StoryEditorOCM
ForumCOVID U HRVATSKOJ

Pristižu podaci po županijama, i danas raste broj novooboljelih. Zaraženi štićenici Doma u Konavlima

Piše PSD
22. studenog 2020. - 09:46
Zadar, 261020. Hrvatska danas ukupno broji 828 novih slucajeva zaraze koronavirusom, a na zadarskim ulicama se svaki dan moze viditi sve vise maski na licima gradjana.Luka Gerlanc/Cropix

U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 3573 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 19079. Među njima je 1981 pacijenat na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 213 pacijenata. Preminulo je 47 osoba, donosi N1.

Stanje po županijama 22. studenog 2020.:

Sisačko-moslavačka županija - 191 novi slučaj zaraze

Požeško-slavonska županija - 29 novih slučajeva zaraze

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 335 slučajeva zaraze koronavirusom, 300 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 35 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 805 osoba, a ukupno je testirano 16006 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 196 uzoraka, od kojih je 29 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je sto devedeset i jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19.

Riječ je o četrdeset i šest osoba s područja grada Petrinje, trideset i osam osoba s područja grada Siska, dvadeset i osam osoba s područja grada Gline, dvadeset i tri osobe s područja grada Kutine, dvadest i jednoj osobi s područja grada Popovače, dvanaest osoba spodručja općine Dvor, četiri osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, četiri osobe s područja općine Topusko, tri osobe s područja općine Lekenik, tri osobe s područja općine Sunja, tri osobe s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja općine Gvozd, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina te jednoj osobi s područja općine Jasenovac.

Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 72 novozaražene osobe s područja Istarske županije.

Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (1), Požega (1), Slovenija (2), Italija (1). U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba.

Izliječeno je 47 osoba. Trenutno je 590 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 397 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna covid-19 pozitivna osoba (1938. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

"Nakon što je jučer prvotno otkriveno kako su zaražena dva korisnika Doma za starije Konavle preventivno su testirani svi djelatnici i korisnici, a osjećam se dužan izvijestiti vas kako je nažalost veći broj testova pozitivan na covid-19," objavio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić na Facebooku, nakon što je prije dva dana otkrivena zaraza kod dvoje korisnika doma.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 31 novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara, 8 novooboljelih osoba s područja je grada Daruvara, 6 novozaraženih osoba s područja je grada Grubišnog Polja, 4 nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području grada Garešnice, po 3 novoboljele osobe s područja su grada Čazme te općina Šandrovac i Veliki Grđevac, 2 novozaražene osobe s područja su općine Kapela, a po jedna novooboljela osoba s područja je općina Nova Rača, Sirač, Dežanovac, Berek, Rovišće i Štefanje.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 33 pacijenta od kojih je njih 3 na respiratoru. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 1290 osoba.

Tri osobe preminule su s koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđen 91 novi slučaj bolesti covid-19. Dio nalaza testiranih uzoraka još se očekuje.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 644 slučajeva bolesti covid-19, 48 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe starije i srednje životne dobi (1937.g, 1939.g , 1947.g,1969.g ) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 75 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (22), grad Nova Gradiška i općina Oriovac (po 5), općina Staro Petrovo Selo (3), općine Gornja Vrba, Sibinj i Vrpolje (po 2) te općine Bebrina, Bukovlje, Davor, Donji Andrijevci, Garčin, Gornji Bogićevci, Klakar, Nova Kapela, Oprisavci i Sikirevci (po 1). Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 3.401, a samo od početka studenog zaraženo je više od dvije tisuće osoba (2.016) ili prosječno dnevno 93 osobe.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (M - 1948. godište), a jedna je osoba preminula u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (Ž - 1931. godište). Preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta.

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji detektiran je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

S područja Karlovca je 27 osoba, Barilovića 1, Bosiljevo 1, Cetingrada 1, Draganić 4, Duga Resa 19, Josipdol 6, Netretić 2, Ogulin 24, Ozalj 7, Rakovica 1, Slunj 5, Tounj 2, Vojnić 1.

Na bolničkom liječenju je 49 Covid pozitivnih pacijenata, 7 je na respiratoru, 4 su novoprimljena, 4 otpuštena s bolničkog liječenja, 4 pacijenta su preminula: 2 muške osobe u dobi od 62 i 83 godine i 2 ženske osobe u dobi od 88 i 89 godina sa od prije pridruženim bolestima.U samoizolaciji se nalazi 68 djelatnika, 50 zdravstvenih i 18 nezdravstvenih.

U ogulinskoj bolnici umro jedan bolesnik rođen 1953. godine, sa značajnim komorbiditetom.

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i ZZJZ Osječko-baranjske županije obrađena su 442 uzoraka, od kojih su uzorci 168 osoba s područja Osječko-baranjske županije bili pozitivni na koronavirus.

Najviše, kao i do sada, s područja grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja, njih 62, dok je 19 iz Valpova, 11 iz Našica, osam iz Donjeg Miholjca, sedam iz Belišća, po šest iz Belog Manastira i Đakova.

Šest pozitivnih nalaza bilo je i za osobe iz Čepina, po četiri za osobe s područja općina Bizovac, Đurđenovac, Koška i Petrijevci. Po tri osobe su s područja općina Bilje, Darda i Ernestinovo. Po dvije novopozitivne osobe bilježimo u Kneževim Vinogradima i Marijancima, a po jednu u Popovcu, Čemincu, Donjoj Motičini, Drenju, Viškovcima, Vladislavcima, Antunovcu, Trnavi, Levanjskoj Varoši, Podravskoj Moslavini, Popovcu, Magadenovcu i Vuki.

Na bolničkom liječenju danas se nalazi 201 osoba, od čega 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 164 osobe od kojih je 28 na respiratoru.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek preminulo je pet osoba pozitivnih na covid-19 s područja Osječko-baranjske županije. Dvije muške osobe iz Osijeka, 1941. i 1952. godište, jedna muška osoba iz Višnjevca 1964. godište, jedna ženska osoba iz Osijeka, 1931. godište i jedna ženska osoba iz Belišća, 1943. godište.

25. travanj 2024 07:46