StoryEditorOCM
ForumNOVE DILEME

Potragu za Matejem koče tehnički problemi, policija ne može doći do podataka vezanih uz njegove komunikacije mobitelom. Oca muči i još nešto...

Piše PSD
9. veljače 2022. - 09:17

Potraga za Matejem Perišem još uvijek nije dala odgovor na pitanje šta se nestalom Splićaninu dogodilo uoči Nove godine u Beogradu, a kako piše Nova.rs, istragu koče podaci do kojih policija nije uspjela doći zbog tehničkih nedostataka.

Riječ je o podacima vezanim uz komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema policija ne može do njih doći. Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejevog telefona.

Inače, telefon Mateja Periša posljednji put je lociran u blizini Velikog ratnog otoka, čak dva i pol sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen, odnosno nakon snimke na kojoj se spušta niz stepenice koje vode prema rijeci Savi.

Upravo Matejev mobilni telefon unio je nove dileme u cijeli slučaj istrage, jer se postavlja pitanje kako je moguće da je uređaj emitirao signal dva i pol sata nakon što je mladi Splićanin posljednji put viđen, a pod uvjetom da je bio u vodi.

Pitanje je dodatno potaknula činjenica da je proizvođač uređaja istaknuo kako je to nemoguće.

O tome je ranije govorio Matejev otac Nenad Periš.

- Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog otoka, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pored 'Savanove' u 1.55? Kako je moguće da mobitel reagiraako se nalazi u rijeci? Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2 sata i 20 minuta on neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobitela kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i pol sata - kazao je nedavno Periš za hrvatske medije.

20. travanj 2024 11:00