StoryEditorOCM
ForumPREMIJEROVA ODLUKA

Plenković komentirao nestanak Mateja Periša: Dao sam nalog Božinoviću, u Beograd je upućena ekipa naših policajaca

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 11:51

Nakon jutrošnjeg posjeta splitskom KBC-u, premijer Andrej Plenković je otišao na sastanak sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

Ponovno je  stao pod novinare i govorio o razvojnim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Novinari su ga pitali i za komentar na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske koja je tijekom vikenda održana u Banjoj Luci, a na kojoj je bio i Milorad Pupovac.

- Što se tiče stava RH i Vlade, znate da sam bio u prosincu u Sarajevu i da smo poslali snažnu poruku o teritorijalnoj cjelovitosti BiH. Što se tiče ovoga što se dogodilo u Banjoj Luci, Pupovac je tamo bio na akademiji, išao u svojstvu SNV-a. Poslane su poruke i o obnovi Banije. On tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu. Što se tiče poruka, mi smo protiv svih koje imaju separatističke konotacije, rekao je.

- Što se tiče spomen ploče Milanu Tepiću, ministar Grlić-Radman će uputiti prosvjednu notu. Svi smo zgroženi s obzirom na broj poginulih ljudi tada, bilo kakva spomen ploča je neprihvatljiva.

- Što se tiče sezone iza nas, kad gledamo rezultate fiskalizacije, na 90% smo rekordne 2019. Sada je važno da pokažemo ozbiljnost oko veće dinamike cijepljenja, da pošaljemo poruku da ćete biti sigurni kada dođete u Hrvatsku.

Komentirao je i nestanak Mateja Periša. Zahvalio je policiji u Srbiji, ali i otkrio da su u tu zemlju poslani hrvatski policajci. - Dao sam nalog ministru Božinoviću da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika policije, kazao je.

- Sve ovo vrijeme radimo na dvije piste, jedna je direktni razgovori policija, a drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje provodi naše veleposlanstvo u Beogradu s predstavnicima srpskih vlasti. Želimo prije svega zahvaliti policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dati dodatni doprinos svim naporima u potrazi za Matejem, rekao je.

- Ono što sam ja izgovorio, kao i uvijek to netko skrati i složi nekakav naslov. To nema veze sa supstancom. Ono što je ključno je da i obitelj i cijela Hrvatska dobije cjelovitu informaciju i sliku, rekao je Plenković upitan o komentaru na istup srpskog ministra policije Aleksandra Vulina koji ga je prozvao da ne poštuje srpsku policiju te ga pozvao da "svojim besmislenim ne ometa njihov rad".

04. svibanj 2024 14:37