StoryEditorOCM
ForumTRGOVANJE UTJECAJEM?

Oleg Butković teško optužuje Milanovića: ‘Javno te prozivam da odgovoriš na ova dva pitanja‘

Piše Vijesti SD
6. travnja 2024. - 21:40

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio je na izjave predsjednika Milanovića koji je danas komentirao SMS-ove između Butkovića i državne tajnice Josipe Rimac u kojima je lobirala da se zaposli sin njezine prijateljice.

Milanović je rekao da je ovo najkorumpiranija vlada te da je "gadljivo čitati kako su još jednom pokazali da oni s HDZ-ovim stranačkim iskaznicama mogu sve što hoće, a svim drugima što ostane ili neka idu van iz države". "Tako je vjerni Oleg, na zamolbu Josipe, ugurao još jednog sina još jedne prijateljice u tvrtku koja posluje s državom", poručio je Milanović, prenosi Index.

Na ove je prozivke na Facebooku reagirao ministar Butković. 

"Milanoviću, očituj se!! Vidim da je Zoran Milanović javno pozvao na moje hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem. E, sad ja tebe Milanoviću javno pozivam da odgovoriš na dva pitanja:

1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?

Podsjećam te da je pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo. Kako bi ti rekao Zorane Milanoviću, tjerao si lisicu, a istjerao King Konga.

Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je Butković.

01. svibanj 2024 06:19