StoryEditorOCM
ForumPRIVILEGIJE

Ogorčeni otac poludio zbog nevjerojatne prakse: ‘Čekao sam vađenje krvi s djetetom jer branitelji imaju prednost‘

Piše Vijesti SD
20. lipnja 2023. - 08:36

Roditelji koji su u petak ujutro s djecom došli u laboratorij za vađenje krvi u Kliničkom bolničkom centru Osijek ostali su neugodno iznenađeni. Iako su njihova djeca tada imala termin, ispalo je da su morali pričekati dok to prvo ne obave – branitelji, piše Telegram.hr.

- Četvero djece je čekalo. Mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili onda su djeca dobila priliku vadit krv, ispričao je Telegramu jedan ljutiti roditelj koji je želio ostati anoniman. On je u petak bolnicu došao s dvogodišnjim sinom.

Telegramu je rekao nam je kako im je medicinska sestra objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi tek nakon što obrade njih.

- Mislim da nisu krivi niti ta sestra niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje, ciničan je frustrirani roditelj.

I braniteljima je bilo neugodno

Objasnio nam je i da se u dječjem laboratoriju krv vadi od 7:15 do 10:00 sati, a k tome osječki KBC ima više laboratorija za vađenje krvi pa mu je nelogično kako djelatnici bolnice branitelje nisu mogli staviti u bilo koji drugi laboratorij ili neko drugo vrijeme kada nisu naručena djeca.

- Čini da su ih gurnuli ovdje kako se nitko ne bi bunio. Da probaš branitelje progurati u normalnom laboratoriju ispred ljudi koji tamo čekaju dva sata, siguran sam da bi se netko pobunio, misli sugovornik te dodaje da je zbog cijele situacije bilo neugodno i samim braniteljima.

Dodaje i kako je bilo očito da ti branitelji ne rade i da im se nigdje ne žuri pa mu je sve tim apsurdnije. 

- Ako idemo stavljati bilo koga ispred djece, mislim da imamo krivi smjer za budućnost, tvrdi roditelj.

‘Djecu obrađujemo prve kad god je to moguće’

Iz KBC-a Osijek nisu izravno odgovorili je li se incident dogodio, ali ga nisu ni demantirali. Tvrde tek kako im, u dogovoru s njihovim koordinatorom, svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalim pacijentima.

- U Kliničkom bolničkom centru Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena, odgovaraju iz KBC-a Osijek.

Ostatak pročitajte OVDJE.

27. travanj 2024 23:41