StoryEditorOCM
ForumODLAZAK

Na komemoraciju stigla Bandićeva supruga, brojni suradnici i prijatelji, političari, estradnjaci...

Piše JL
2. ožujka 2021. - 08:53

U 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu počela je komemoracija u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na kojoj prisustvuju Bandićevi suradnici i prijatelji, kolege iz političkog vrha, estradnjaci....

image
Gordan Jandroković
Ronald Goršić/Cropix
image
Zorislav Srebrić
Ronald Goršić/Cropix
image
Vjekoslava Bach
Ronald Goršić/Cropix

Oproštajne govore o iznenadno preminulom gradonačelniku održat će: Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj gradonačelnika, Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica kulture te Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, piše N1.

Prijenos tijeka komemoracije može se pratiti i na video zidu na otvorenom pored HNK.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Kraljevi ulice
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

Gradonačelnik Bandić iznenada je u nedjelju umro u 66. godini od posljedica srčanog udara. Posljednji ispraćaj bit će u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Iz Gradske uprave građane su zamolili da, umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić.

Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176, stoji u priopćenju iz Gradske uprave. Građani se i dalje mogu upisati u Knjige žalosti otvorene u Gradskoj upravi i u Gradskoj skupštini.

Na službenoj stranici Grada Zagreba, zagreb.hr, objavljena je i virtualna Knjiga sjećanja u kojoj građani mogu navesti svoja sjećanja na preminulog gradonačelnika Milana Bandića.

“Zbog iskazanog velikog interesa građana, svoja sjećanja na gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, možete upisati i u virtualnu Knjigu sjećanja na službenoj stranici Grada Zagreba”, naveli su iz Gradske uprave.

U srijedu Dan žalosti


Zagrebačke vlasti proglasile su za srijedu, 3. ožujka, Dan žalosti na području Grada Zagreba u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Dan žalosti, koji je proglasila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Zagreb vlasnik ili osnivač.

Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena. Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti, priopćila je služba za informiranje Ureda gradonačelnika.

 

27. travanj 2024 15:10