StoryEditor
ForumIZAZVALA REAKCIJU

Ministarstvo nakon Severininih optužbi pokreće izvanredni nadzor nad prozvanim Centrom za socijalnu skrb. Oglasili se i iz Centra

Piše PSD.
17. rujna 2021. - 13:43

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su za N1.

Podsjetimo, Severina je u intervjuu za portal halter iznijela teške optužbe na račun hrvatskog sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Ono što šokira u tom intervjuu je težina optužbi koje je Vučković odaslala na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike.

Nakon upita N1 televizije iz Ministarstva su odgovorili kako pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pjevačica prozvala.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenuo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz konkretan slučaj i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije”, stoji u odgovoru Ministarstva na upite N1 televizije.

Komentar navoda koje je Severina iznijela u intervjuu novinari N1 su tražili i od Centra za socijalnu skrb Zagreb, kao i od podružnice Maksimir koji je Severina u intervjuu optužila.

Odgovor smo dobili od Centra za socijalnu skrb Zagreb.

“Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava mlt. djeteta. Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru koji je stigao N1 televiziji.

26. svibanj 2022 13:55