StoryEditorOCM
ForumPALJBA SE NASTAVLJA

Milanović Butkoviću: ‘Osam milijuna kuna državnog novca, Olja, potrošio si da bi obiteljska birtija više zarađivala...‘

Piše Vijesti SD
7. travnja 2024. - 14:31

Predsjednik Zoran Milanović novom je objavom na Facebooku odgovorio ministru Olegu Butkoviću.

"Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem od kad si ministar? Zna se već, braco bivši policajac s 25 godina je preko noći postao uspješni kamiondžija pa i veleposjednik skupog zemljišta uz more. Jasno, ako si brat HDZ-ovog ministra možeš kupovati i pomorsko dobro. Al‘ nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile – direktno pred restoranom tate Butkovića", napisao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

"Osam milijuna kuna državnog novca, Olja, potrošio si da bi obiteljska birtija više zarađivala. Jasno je da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ni u jednom slučaju nije našlo ništa sporno. Jer, država je HDZ-ovcima bankomat", dodao je pa zaključio: "P.S. O lažima koje si napisao čujemo se kasnije, javim ti se iz Hrvatskog Zagorja s Uskrsne pištole."

Butković je, podsjetimo, jutros na svom profilu prozvao Milanovića.

"Dobro jutro Zorane, oprosti što ti pišem ovako rano jer znam da duže spavaš, ali još čekam tvoje odgovore na moja dva pitanja. Nije valjda maca popapala jezik? P.S. Dobro promisli što ćeš odgovoriti jer ću imati i dodatna pitanja. Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je.

Ministar je, naime, jučer na Facebooku pozvao Milanovića da odgovori na sljedeća pitanja: "Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom? Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?"

02. svibanj 2024 16:46