StoryEditorOCM
ForumNOVO, NOVIJE

Kupujete u Lidlu? Trgovački lanac kreće u veliki zaokret, pogledajte koje novosti dolaze u Njemačku, a onda i u Hrvatsku

Piše PSD
21. kolovoza 2023. - 15:55

Ako ste ljubitelj popularnog Lidla, e onda bi vas ovo moglo zanimati.

Trgovački lanac Lidl, koji je od 2020. godine kontinuirano unaprjeđivao svoje poslovnice, sprema se za uvođenje novog koncepta kako bi osvježio svoj imidž i iskustvo kupaca, piše Superradio Minhen.

i magazin Fenix navodi da o svemu pišu i njemački mediji. Naime, diskont Aldi već mjesecima raste brže od svog konkurenta Lidla. Na to je odlučio reagirati vlasnik Lidla – Schwarz grupa.

Poslovnice Lidla su od 2020. značajno unaprijeđene, no iz trgovačkog lanca spremaju novi koncept.

Naime, želja im je vizualno obnoviti dojam prvog diskonta. Promjene se neće ograničiti samo na izgled poslovnica. Prema izvješćima medija, novi koncept će se fokusirati na vidljivost etiketa i ponude promotivnih artikala.

Posebna pažnja će biti posvećena istaknutom prikazu posebnih vina, kako bi kupci lakše mogli pronaći proizvode koji ih zanimaju. Drogerijski dio će biti pojednostavljen, pružajući kupcima jednostavnije iskustvo pri odabiru proizvoda.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Jedna od najznačajnijih novosti u planiranom konceptu su samouslužne blagajne, već postavljene u određenim poslovnicama. Ove blagajne omogućuju kupcima da samostalno obave plaćanje, čime se olakšava i ubrzava proces kupovine.

Kupci će moći koristiti samouslužne blagajne i platiti svoje račune putem kartica, pružajući dodatnu razinu fleksibilnosti i brzine u trgovini.

Iako se promjene čine radikalnim, kompanija ističe da su istraživanja i povratne informacije kupaca bili ključni faktori u razvoju ovog novog koncepta.

Očekuje se da će ove promjene donijeti svježi izgled i osvježeno iskustvo u Lidlovim poslovnicama te da će kupcima omogućiti jednostavnije i učinkovitije kupovine.

Novosti će, kako se i očekuje, najprije doći u matične poslovnice u Njemčakoj, a onda i u ostatak Europe...

Lidl je inače jedan od najpopularnijih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, posebno su cijenjeni zbog kvalitetnih i raznovrsnih robnih marki i velikih akcija.  

28. travanj 2024 02:31