StoryEditorOCM
ForumNAKON TRI DANA

Kraj potrage: policija uhvatila vozača kamiona koji je na autocesti usmrtio pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće

Piše JL
27. rujna 2021. - 11:01

Nepuna tri dana nakon što je na zagrebačkoj zaobilaznici A3 kod čvora Lučko-Buzin 'pomeo' čovjeka koji je mijenjao puknutu gumu i zatim pobjegao, zagrebačka policija ušla je u trag odbjeglom misterioznom vozaču te ga uhitila, javlja Jutarnji list.

Riječ je o 36-godišnjem muškarcu koji će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći, a kaznenu prijavu je policija proslijedila nadležnom tužiteljstvu dok je on predan pritvorskom nadzorniku.

image
Ronald Goršić/cropix

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila prošle srijede 22. rujna jedan sat poslije ponoći život je izgubio građevinski obrtnik iz Istre, 35-godišnji Mirhad M. Na njega je naletjelo vozilo oko 1.05 sati dok je na zaustavnom traku bio sagnut uz VW Passat riječkih oznaka, koji je neposredno prije toga podigao dizalicom kako bi, neslužbeno doznajemo, promijenio puknutu gumu. Tim užasnim scenama u mrklom mraku na 21. kilometru A3 svjedočio je Mirhadov suputnik koji je pukom slučajnošću preživio nalet jurećeg teretnjaka čiji je vozač, nakon udarca u nesretnog muškarca na kolniku, samo produžio dalje.

image
Ronald Goršić/cropix

Jedinom svjedoku tragedije trenuci koji su se zaredali činili su se kao vječnost. Pokušavao je dozvati pomoć te je u daljini ugledao svjetla auta kojem je mahao mobitelom s upaljenim svjetlom. Strahovao je pritom i od novog naleta vozila i na sebe, kao i na Mirhada čije je tijelo završilo na lijevom prometnom traku. Policija je vrlo brzo pristigla na mjesto tragedije i započela očevid. Budući da se sve odvilo pod okriljem noći policija je za pomoć zamolila i građane ako imaju kakvih saznanja o okolnostima nesreće.

Je li vozač kamiona bio svjestan naleta na pješaka ili nije, nije poznato, a je li tijekom vožnje bio pod utjecajem alkohola nije moguće utvrditi s obzirom na protok vremena.

03. srpanj 2024 11:45