StoryEditorOCM
ForumOBITELJ SUŠEC

Jedan od trojice s ustaškom zastavom na utakmici Vatrenih, zajedno s ocem napao policajce: bacili su ga na tlo i gušili

Piše Višnja Gotal/JL
16. rujna 2023. - 15:27

Dino Sušec, Patrik Blažin i Dean Copan, trojac je osuđen za isticanje ustaške zastave na utakmici između Hrvatske i Latvije na riječkoj Rujevici, piše Jutarnji.hr.

Sva su trojica iz Općine Trnovec Bartolovečki u Varaždinskoj županiji, niti 10-ak kilometara udaljene od grada Varaždina.

Općina Trnovec Bartolovečki diči se ubrzanim infrastrukturnim razvojem, ima industrijsku zonu s jakim firmama i sve više imućnijih Varaždinaca seli u tu općinu i gradi urbane vile.

Dino Sušec, najistaknutiji je od trojice uhićenih zbog oca, jakog lokalnog HDZ-ovca. Otac i sin zajedno su sudjelovali u tučnjavi u kojoj su ozlijedili policijske službenike. Obojica pijani, što, kažu mještani Trnovca, nije rijetkost, izazvali su nered i razbijali inventar trnovečkog caffe bara "Quatro", a po dolasku policije, fizički su se s njima obračunali.

Jednog su policajca, pisalo je u izvješću, bacili na tlo i počeli ga gušiti, zbog čega je njegov kolega u zrak ispalio hitac upozorenja. Svi se pitaju kako bi, da nije bilo toga, završio ovaj incident na štetu službene osobe. Otac i sin odmah su po ispitivanju pušteni da se brane sa slobode, što također, vjeruju mještani, mogu zahvaliti očevom utjecaju.

- To je, čujemo, još na sudu, ali svi mi ovdje mislimo da se slučaj zavlači zbog veze s HDZ-om. Dosta je mjeseci prošlo, a to je napad na službenu osobu, policajce, sumnjam da u redovnoj proceduri ide tako sporo - kaže mještanin koji želi ostati anoniman. Ne bi se, dodaje, htio zamjeriti Sušecima.

- Pa tuku policajce i nikome ništa - zaključuje i čudi se da Ivan Sušec, unatoč napadu na policajce pred očevidcima nije već izbačen iz stranke. Osim što je općinski vijećnik u Vijeću u kojemu HDZ koalira s vladajućim Reformistima, Ivan Sušec je i v.d. predsjednika općinskog HDZ-a.

- Dok je trijezan, dobro je. Kad popije, postane agresivan - govore nam.

Osim što zajedno izlaze i rade nered, otac i sin Sušec zajedno i rade u obiteljskoj tvrtki Drvo Brusiona d.d.u Trnovcu.

Dino Sušec bio je oženjen u Vinogradima Ludbreškim, razveo se, s novom partnericom gradi kuću u rodnoj Zamlaci. Susjedi kažu da se kroz prozor građevine mogla vidjeti sporna zastava koja je visjela na zidu, piše Jutarnji.hr.

Dvojac koji je zajedno s Dinom Sušecom opružen za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Patrik Blažin iz Zamlake i Dean Copan iz Šemovca, jednako kao ni on sam, nikad dosad nisu kupili ulaznice za derbije pod svojim imenom pa se sumnja u njihove motive.

Kako je već poznato, UEFA je protiv HNS-a pokrenula disciplinski postupak.

Općinski sud u Rijeci je prvookrivljenom Deanu Copanu izrekao novčanu kaznu u iznosu 1300 eura, Sušec ide na 20 dana u zatvor, a kazna Blažinu još nije izrečena. Dino Sušec je, kažu, često koketirao s obilježjima HOS-a i nikad dosad zbog toga nije imao problema.

- Tako vam je to s lokalnim šerifima. Njihovi šefovi u Zagrebu vjerojatno ni nemaju pojma kako ih sramote po terenu - zaključuje naš sugovornik.

U Varaždinskoj županiji sa zanimanjem očekuju hoće li HNS po prvi put podnijeti najavljene privatne tužbe s odštetnim zahtjevom zbog povrede časti i zatražiti od okrivljenih novac koji bi mogli izgubiti zbog praznih tribina na utakmici protiv Turske 12. listopada u osječkoj Opus areni. Šteta se procjenjuje na 400.000 eura, a koju će tražiti da im nadoknade optuženi.

- Kad su to najavili, sumnjamo da su znali da je jedan od krivaca sin HDZ- ovog lokalnog moćnika.

30. travanj 2024 01:47