StoryEditorOCM
ForumBORBA Z ŽIVOT

Ispovijest prijatelja Vicka Dodoje koji je te noći bio s njim u motelu: ‘U šest ujutro zvoni mi mobitel, jedan iz društva mi govori da je Vice mrtav

Piše Vladimir Urukalo
15. listopada 2021. - 17:28

Priča o premlaćivanju 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja, koji je teško stradao proteklog vikenda u Vitezu u susjednoj BiH, izazvala je ogromno zanimanje prijatelja i svih onih koji znaju ovoga momka kao dobrog i neproblematičnog te se svi pitaju što se uistinu zbilo u motelu u Vitezu.

Za njegov život već se nekoliko dana bore liječnici splitske bolnice. Uspjeli smo doći do 37-godišnjaka iz okolice Splita, jednog od onih iz Dodojina društva, koji je te kobne večeri bio tamo, no on tvrdi da ništa nije vidio te da ne zna zbog čega je Dodoja premlaćen. Evo što nam je ispričao:

- Bilo nas je petero, išli smo autom. Došli smo gori, javili smo se tamo nekim prijateljima, jedan od njih nam je rezervira sobe u tom motelu. Već godinama mi idemo tamo, nikad nismo imali problema jer nas svi tamo znaju. Tu u jednoj pivnici smo jeli i popili smo piće, zezali se i sve je bilo u redu.

Navečer smo došli u svoje sobe u jednom motelu, svi smo bili na istom katu, samo su sobe raštrkane, ja iz svoje nisam čuo niti vidio što se događalo. Mene je nešto iza šest sati ujutro probudija poziv na mobitel, zva me jedan iz društva koji je bija s Vicom u sobi i govori mi da je Vice mrtav. Stresa sam se, izletija sam iz sobe, ali ništa i nikoga nisam vidija. Nisam iša vidit di je, šta se dogodilo, instiktivno sam se pripa i vratija sam se u sobu. Zva sam prijatelja, nije mi se javija i onda sam nazva policiju koja je došla u roku od pet minuta. Kad su došli, izaša sam i ja, pitam šta je sa Vicom, jel ga ubilo, a on mi govori da je sve okej, da je dobija malo po sebi i da će sve biti u redu - kaže nam 37-godišnjak, koji ističe kako njegov brat nije bio s njima tog dana na bikijadi jer je bio na štakama i ostao je u Splitu.

Naš sugovornik nam dalje priča kako nije istina da je itko od njih ikakvoj konobarici ili bilo kojoj drugoj djevojci nudio novac za seks ili bilo što drugo, već da su, kad su došli u sobe u motelu, na katu već bile "dvi ženske i jedan tip". Bili su u sobi do Dodojine, a vrata su bila otvorena.

- Ja sam praktički već lega, ali neko je urla po motelu, pa smo se ja i prijatelj digli i otišli smo do Vicine sobe i tu smo se našli nas pet. Te ženske su bile sa svojim prijateljem u svojoj sobi, nemaju nikakve veze s nama. Niti ih je ko od nas doveja, dira, maltretira, niko im ništa nije nudija, nego su one iznutra vikale nešto, čak su se one kao nudile... Mi smo se malo zezali, dogovarali smo se međusobno kad ćemo se ujutro dignit da možemo krenut na koridu jer je već kasno bilo. One su nešto dobacivale kao nešto tipa spremit ćemo se za vas, oćete nam dati iljadu eura... Rekli smo da nećemo i to je to, te ženske nisu naš tip... One su rekle, ajde, ajde sačekajte pet minuta. Sve se to odigravalo preko vrata, nitko od nas nije ulazija u tu sobu njihovu. Ostali smo pričati nekoliko minuta u Vicinoj sobi, a one su dovikivale sačekajte, sačekajte...

I za pet minuta se pojavija taj drugi momak, bili smo na hodniku, Vicu tada čak nisam ni vidija tu, možda je bija sa strane. Taj je tip bija nabrijan, vamo-tamo, ja sam mu reka da smo se zezali, da idemo leći... On je kao potega rukom neku svoju crnu torbicu, šta je ima u njoj nemam pojma. Ovaj prijatelj šta je bija s desne strane je uteka, ovaj s live isto, ja sam otiša u svoju sobu - prepričava nam 37-godišnjak, dodajući da je došavši u svoju sobu zaključao vrata i legao u krevet.

- Nije bilo nikakvih problema, vike, galame, sukoba, ničega. Posli su mi rekli da je jedan od naših, da ne govorin ime, pretučen i da su mu uzeli pet, šest tisuća eura, a drugi koji je bija s njim u sobi, kad je vidija šta se ovome dogodilo, nudija je tim tipovima 500 kuna da uzmu, a oni su rekli da ne žele siću. Ovaj kojem su uzeli eure dobija je najviše batina isto ka i ovaj drugi, ali oni su dobro, nisu ka Vice nastradali. Nikome od nas nije jasno kako se on na kraju zatekao u njihovoj sobi u koju su ovi tipovi provaljivali, di je bija, kako je tamo završija i zašto su ga pritukli. Da smo nešto krivo napravili, reka bi, al stvarno ništa nismo krivi i ništa nismo napravili - govori naš sugovornik.

Pitamo ga je li netko od njih pokazivao u pivnici da ima veću svotu novca kod sebe, pitamo ga jesu li istinite priče da su palili novčanice od 50 eura i s njima pripaljivali cigarete, a on odgovara da ništa takvo nije vidio.

- Nije mi ni sad jasno što se i kako dogodilo. Kruži priča da je jedan iz društva vadija neke novce, valjda su ovi tako vidili da ima para, ali nitko nije te cure vriđa niti ih dira nit je bilo ikakvih problema. Moram reći da nismo mi Vicu ostavili bespomoćnog, zvali smo odmah policiju. Jedino me savjest grize zbog njegove obitelji, ali njegove nismo zvali zato šta nam je doktor u Vitezu prvo rekao da je pri svijesti, da je dobro i mislili smo da ćemo ga pokupiti i odvesti doma za koju uru i da nema potribe ikoga zvati i uznemiravati. Nismo mislili da triba dizati uzbunu, da ćemo kad se vratimo reći da smo imali malo problema, da nas je natuklo i to je to.

Tek kad smo došli oko pet popodne u nedilju po njega, doktor je rekao da je imao izljev krvi u mozak, da ga triba slati u Sarajevo. Tad smo zvali njegovu obitelj, onda smo izmolili i Boga i Gospu da nam daju da ga odvezemo do Kamenskog i to smo i uspili.

Ma sve će proći, bitno je samo da Vice bude dobro, on nije naš prijatelj, on je naš brat i molimo Boga da sve bude u redu s njim. A ko je šta napravija, koga će za šta goniti, to me nije sad briga uopće. I da, neka se oni koji su bili u sobama do ove koju su ti momci razbijali javno oglase zašto nisu Vici odma pomogli - zaključio je naš sugovornik.

Dodaje za kraj da su svi iz društva dali iskaze splitskoj policiji u kojima su opisali što se dogodilo.

28. ožujak 2023 22:57