StoryEditorOCM
ForumVIDEO: EKSPLOZIJA UŽITKA

Evo kako izgleda mozak za vrijeme orgazma

Piše jl
29. svibnja 2017. - 21:19
org

Na sveučilištu Rutgers proveli su istraživanje o ženskom orgazmu tijekom kojeg je nastao video koji neuroznanstvenici nazivaju prvim filmom koji pokazuje što se događa u mozgu žene dok se približava vrhuncu seksualnog užitka, doživljava ga i oporavlja se od njega. 

"Cilj nam je bio povećati količinu užitka u ljudskim životima i pomoći ženama koje imaju poteškoće s doživljavanjem orgazma", rekao je voditelj istraživanja Barry Komisaruk. 

Dobrovoljke su za potrebe istraživanja masturbirale u aparatu za magnetsku rezonancu kako bi se vidjelo koja se područja mozga i koji živčani putevi aktiviraju zbog seksualnog uzbuđenja te tijekom orgazma. 

 

Koristile su lubrikante i dildo bez metalnih dijelova, a prije nego su ušle u MR aparat testirali su ih da vide jesu li trudne. Glave su im morale biti vezane i nepomične kako bi im aparat mogao skenirati mozak. 

"Bio je to najgori orgazam u mom životu, ali darovala sam ga znanosti", rekla je jedna od dobrovoljki istraživanja provedenog 2010. godine.

Osim što su prvi puta vidjeli što se događa u ženskom mozgu tijekom orgazma, znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers otkrili su kako funkcioniraju živčani putevi koji dovode do orgazma. Ti impulsi do mozga ne dolaze kroz leđnu moždinu, kako što se prije mislilo, već putem dugačkog živca koji se zove vagus i koji se proteže od zdjelice, piše iflscience

15. travanj 2024 21:13