StoryEditorOCM
ForumSTRAŠNA NESREĆA

Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne, više je mrtvih i nestalih, ronioci uskoro kreću u riskantnu potragu!

Piše Vijesti SD
9. travnja 2024. - 21:04

Velika nesreća se dogodila u Italiji. Radi se o eksploziji u hidrocentrali na umjetnom jezeru Suviana smještenom između Bologne i Firence. Navodno se eksplozija dogodila na devetom katu ispod površine vode u prostoriji gdje se nalaze transformatori. Vatrogasci se bore da dođu do povrijeđenih nakon eksplozije.

Hidroelektrana na jezeru Suviana eksplodirala je oko 15 sati, a prema zadnjim informacijama četiri osobe su mrtve, tri su ozlijeđene, a za pet osoba se još traga. Na društvenim mrežama pojavio se i prvi snimak hidroelektrane na kome se vidi kako gust crni dim izbija iz objekta. Za sada nije poznato što je dovelo do eksplozije.

Gradonačelnik obližnjeg grada Camugnana rekao je novinskoj agenciji Ansa kako se vjeruje da je požar izbio tijekom radova na održavanju. Dodao je da su spasitelji imali problema s pristupom terenu, prenosi Jutarnji list.

- To je teška nesreća. Brojni zaposlenici bili su unutra, a više ih je još uvijek tamo - rekao je talijanskim medijima.

Calogero Turturici, zapovjednik lokalne vatrogasne i spasilačke službe, izjavio je da je nekoliko dijelova elektrane puno dima, a drugi su poplavljeni.

- Vatrogasci se spuštaju dolje s bocama kisika. Pokušavamo doći do razine gdje se nesreća dogodila i pristupiti prostorijama. Na terenu je desetak ekipa, a spremni su i ronioci - rekao je Luca Cari, direktor hitnih komunikacija Glavnog zapovjedništva vatrogasne brigade.

Elektrana je u vlasništvu talijanskog energetskog diva Enela. Jezero Suviana je umjetno jezero koje se nalazi u planinskom lancu Apenina u blizini Bologne. Nastalo je nakon izgradnje brane 1932. godine.

01. svibanj 2024 01:28