StoryEditorOCM
ForumNIJE ZAVRŠEN?

Državni portal za prijavu cijepljenja ugašen nakon svega par sati što je bio ‘u pogonu‘, poruka kao na šalteru: ‘Probni rad između 18 i 21 sat‘

Piše PSD
24. veljače 2021. - 10:52

Prije nekoliko tjedana građanima Hrvatske najavljeno je pokretanje novog državnog portala, Cijepise, na kojem će se moći prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa. Jučer je stranica ugledala svjetlo dana, no sustav je funkcionirao tek nekoliko sati.

Kako danas stoji na stranici, a što mogu vidjeti svi koji su se naumili online prijaviti za cijepljenje, ona je - zatvorena. Jučerašnji "probni rad" trajao je između 18:00 i 21:00 sat, poput šaltera, prenosi Telegram.

Kako su ranije izvijestili s Netokracije, portal, i dok je funkcionirao u tom kratkom periodu, nije izgledao ni približno završeno, pa mnogima nije jasno zašto je uopće pušten u javnost. Problem je, piše portal ICTBusiness u tome što mu satima nije radio sustav CAPTCHA za verifikaciju korisnika.

Danas se očigledno radi na poboljšanju sustava koji ne funkcionira, a koji je javnost već duže vrijeme čekala. 

Prijave su, za sve koji su ih uspjeli jučer unutar kratkog prozora podnijeti, pohranjene, stoji na stranici. Iz Ministarstva zdravlja još nisu komentirali zašto je u pogon pušten nedovršen portal.

Usporedbe radi, u Srbiji isti online sustav za prijavu za cijepljenje funkcionira od 11. siječnja, a ovako izgleda stranica na kojoj se Britanci već mjesecima prijavljuju za svoju dozu.

19. travanj 2024 13:54