StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA U OSIJEKU

DORH o policajcu Marku S.: Imao je namjeru usmrtiti Mihaelu!; Osječka policija reagirala na priče o zataškavanju

Piše Vijesti SD, HINA
23. rujna 2023. - 19:09

Osječkom policajcu M.S. (27), osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnje djevojke, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela. Nakon ispitivanja, istražna sutkinja Županijskog suda u Osijeku Zdenka Leku prihvatila je zahtjev Državnog odvjetništva i mladiću je odredila istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku danas je priopćilo da je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. KZ/11.

‘Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 20. rujna 2023. oko 22.00 sata, u Osijeku, pucao da ubije oštećenicu (2002.) iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj ozljedu od koje je preminula na mjestu događaja‘, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.

Pokop tragično preminule djevojke bio je u 12.20 sati na Centralnom groblju u Osijeku. Kolegice i kolege studenti osječkog Pravnog fakulteta, kao i prijatelji, u subotu su ispred glavnog ulaza u zgradu fakulteta ostavili upaljene lampione i cvijeće, opraštajući se na taj način posljednji puta od tragično preminule 21-jednogodišnje Mihaele iz Osijeka, piše Večernji list.

U subotu popodne službenim priopćenjem oglasila se i osječka policija koju optužuju za zataškavanje događaja u Osijeku.

Njihovo priopćenje niže prenosimo u cijelosti.

- Policija će i dalje poduzimati mjere i radnje u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom s ciljem utvrđivanja svih činjenica

S obzirom na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje, obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika.

Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“ opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina.

Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja, poručuju iz osječke policije.

28. travanj 2024 12:19