StoryEditorOCM
ForumREALLITY SHOW ‘NOLE‘

Dok se ispred Đokovićevog ‘zatvora‘ pjevala srpska himna i svećenik održavao misu, doznalo se da će se sutrašnje suđenje prenositi uživo. Javio im se

Piše PSD
9. siječnja 2022. - 12:57

Novak Đoković će u ponedjeljak na federalnom australskom sudu pokušati osporiti ukidanje viza kako bi si ipak osigurao nastup na svom omiljenom Grand Slamu, Australian Openu. Kako su prenijeli australski mediji, a službeno priopćenje na stranicama federalnog suda potvrdilo, ročište će biti emitirano uživo i moći če se pratiti preko televizijskog prijenosa. No-vaxovo obraćanje sudu ćete moći pratiti ovdje.  

Podsjećamo, srpski teniski as je završio u pritvoru nakon što su mu na aerodromu u Melbourneu utvrdili nepravilnosti oko ispunjenja prijavnice za vizu, a sada se nalazi u izolaciji u trošnom hotelu za imigracije koji sada služi i kao privremeno boravilište za kršitelje covid mjera pri prelasku granice. Prema pravilima Australian Opena, svi tenisači morali su se cijepiti kako bi mogli nastupiti na turniru.

Opća pomutnja je nastala kada je 3. siječnja, čelnik Tennis Australiana Craig Tiley, rekao da će i necijepljeni igrači igrati na turniru, ali samo ukoliko prođu strogi postupak zahtjeva za medicinsko izuzeće. U vezi s ovim, iz Novakovog tabora su dolazile informacije da je on, navodno, nedavno prebolio koronu. Tako je Đoković u srijedu sletio u Australiju samo da bi mu, nakon višesatnog zadržavanja na aerodromu, ukinuli vizu našto se on odlučio žaliti.

Direktor Australian opena se danas napokon oglasio u intervjuu za australski '9News': 'Uvijek nam je apsolutni prioritet bila sigurnost Australaca, osobito kada su u pitanju posjetitelji iz inozemstva. Zbog toga smo počeli s masovnim cijepljenjem tenisača. Podsjetit ću da je na US openu samo 50 posto igrača bilo cijepljeno, dok je ta stopa sada 97 posto. Međutim, kada je riječ o medicinskom izuzeću za pojedine igrače, konstantno je vladala zabuna, bilo je mnoštvo kontradiktornosti. Konstantno smo tražili pojašnjenja kako bismo postupili ispravno', objasnio je.

Na pitanje novinara da li može garantirati da je igračima dao točne informacije oko uvjeta za sudjelovanje na turniru, Tiley je rekao: 'Sve informacije koje smo u tom trenutku imali podijelili smo s tenisačima. Od početka smo govorili da je uvjet za ulazak u Australiju cijepljenje određenim cjepivom. Blisko smo surađivali s vlastima, organizirali dva procesa kroz koji su morali proći svi koji su tražili medicinsko izuzeće. Ističem da je to jako mali broj tenisača. Nitko nije kriv za 'slučaj Đoković'. Sve vrijeme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo uvjereni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju biti cijepljeni i to je tako. Ja neću nikog kriviti i znam što možemo i moramo napraviti. Može li Novak Đoković  igrati na Australian openu? Volio bih ga vidjeti ovdje', zaključio je Tiley.

U međuvremenu, čitavo to vrijeme ispred hotela za migrante traju prosvjedi potpore na kojima demonstranti traže od australske vlade da 'oslobodi' najboljeg tenisača svijeta. Prisutni su transparenti s porukama isprike, okupljeni skandiraju 'ne damo te Nole' a on im uzvraća rukama sklopljenim u obliku srca. Pred hotelom je krenula i molitva te je govor održao i svećenik. Kako piše Kurir, svećenik je pročitao poruku koja je za Đokovića stigla iz manastira Ostrog. Također se pjevala i himna Srbije 'Marš na Drinu'. 

Prisutnima je u jednom trenutsku puštena i glasovna poruka Novaka Đokovića: 'Meni je srce zaigralo, nadam se i vama! Neka vam ova crkva bude spokojno mjesto gdje ćete uvijek pronalaziti mir, veselje i slobodu. I neka vam ona bude vodilja ka najčistijoj emociji u životu, a to je ljubav, jer će ljubav spasiti svijet.'

16. travanj 2024 11:05