StoryEditor
Forum‘ODLUKA JE ZAVRŠENA‘

Dite se, izgleda, stvarno ‘vratilo materi‘: neslužbeno se doznaje ishod presude splitskog Županijskog suda o Severininom skrbništvu nad sinom

Piše Dušan Miljuš/JL
30. kolovoza 2021. - 14:42

"Vratilo se dite materi! Vi prvi znate, ovo još nije objavljeno! Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma! Hvala vam na podršci svima. Pjevamo s veseljem", neodređeno je rekla Severina na koncertu u Crnoj Gori u uvali Uštica u Tivtu u nedjelju navečer.

Ova izjava Severine očito se odnosi na za nju povoljan ishod žalbenog postupka o skrbništvu nad zajedničkim sinom sa srbijanskim poduzetnikom Milanom Popovićem.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, splitski Županijski sud, kojem je delegiran predmet u žalbenom postupku, presudio je da će njihov zajednički sin pola mjeseca živjeti s majkom, a pola sa ocem, te će imati prebivalište na majčinoj adresi u Zagrebu.

Za Severinu, koja se nedavno razvela od Igora Kojića, ovo je sretna vijest jer je prvom odlukom od 28. studenoga 2019. godine sud u cijelosti skrb nad dječakom povjerio ocu, kao i to da će živjeti na njegovoj adresi, te odredio da Severina Milanu Popoviću mora plaćati i mjesečni iznos naknade.

image
Za Severinu, koja se nedavno razvela od Igora Kojića, ovo je sretna vijest, jer je prvom odlukom sud u cijelosti skrb nad dječakom povjerio ocu, Milanu Popoviću
Damir Krajač/Cropix


Zašto je sud tako odlučio nije bilo moguće doznati ni od odvjetnika koji su zastupali Severinu, ali ni od odvjetnika koji su zastupali Milana Popovića.

'Neću reći niti jednu jedinu riječ'

- Razumijem vaš interes, ali ja vam o tome neću reći niti jednu jedinu riječ - odgovorila je telefonski odvjetnica Eleonora Katić, koja zastupa Milana Popovića.

Odluku splitskog suda nisu željeli komentirati ni Severinini odvjetnici, a i pjevačica je bila nedostupna za komentar sudske odluke.

image
Komentar na novu sudsku odluku nije se mogao dobiti ni od odvjetnika koji su zastupali Severinu, ali ni od odvjetnice Milana Popovića
Damir Krajač/Cropix


- Riječ je o postupku u kojem se odlučuje o djetetu i u interesu zaštite djeteta ne možemo, kao i što nismo ni prije odgovarali na konkretne upite o ishodu postupka - rekla je Janja Marijan Žabek, glasnogovornica zagrebačkog građanskog Županijskog suda.

Posljednje ročište prije donošenja odluke održano je na splitskom Općinskom sudu 5. srpnja ove godine, kada su na sud odvojeno stigli Severina i Milan Popović koji nakon ročišta nisu davali izjave.

"Odluka je završena, nikakvi dokazi se više neće provoditi. Zaključili su ročište i raspravu i odluka će uslijediti u jednom vremenskom periodu", izjavio je tada Severinin odvjetnik Mate Matić.

25. svibanj 2022 10:04