StoryEditorOCM
ForumNAKON ISTRAGE

Dignuta optužnica protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kg kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče

Piše Hina
16. srpnja 2021. - 13:55

Uskok je, nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo kako se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka 2021. povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj.

Uskok je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina koju je nepoznata osoba iz Ekvadora sukladno narudžbi sakrila drogu u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna tvrtka preko luke Ploče iz Ekvadora uvezla banane.

image
Nepoznata osoba iz Ekvadora sakrila je drogu u rashladnom dijelu kontejnera u kojem su se prevozile  banane
Ante Čizmić/Cropix

Čokara se, dodaje tužiteljstvo, radi preuzimanja kokaina odvezao iz Zagreba u Metković gdje je kupio tri torbe, a potom u Opuzen gdje se sastao s Oršulićem i Bebićem te im predao torbe namijenjene za prijevoz droge do kupca.

Prema tvrdnjama Uskoka, Čokara je ostao u automobilu iz kojeg je putem radioveze nadzirao ulaz u prostor tvrtke koja je uvozila banane kako nitko ne bi prišao kontejneru, dok su Oršulić i Bebić pomoću bušilica odstranili iz ležišta metalni lim kako bi uzeli pakete kokaina i predali ih Čokari koji ih je trebao predati kupcu.

U tome su ih zatekli policajci koji su od Oršulića oduzeli torbu sa 17 kilograma kokaina, dok su od Bebića oduzeli torbu s jednim kilogramom kokaina.

Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba sa 23 paketa, a u rashladnom uređaju 16 paketa s ukupno 38 kilograma kokaina, nadodao je Uskok.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika, zaključuje Uskok.

20. travanj 2024 09:05