StoryEditor
ForumDNEVNO IZVJEŠĆE

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji: osam je na Braču, jedan u Solinu

Piše PSD
10. svibnja 2020. - 12:40
Tom Dubravec/Cropix

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 364 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije još je 9 osoba zaraženo koronavirusom. Od ukupnog broja novoobrađenih testova sa područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još 8 osoba pozitivno na COVID infekciju sa otoka Brača i to iz Supetra 3, Nerežišća 3, Pučišća 1 i Milne 1. Među ostalim novooboljelim osobama jedna osoba je iz grada Solina. U obradi se nalaze još 43 testa sa otoka Brača a po pristiglim rezultatima mediji će biti obaviješteni.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječene 384 osobe. 51 osoba je hospitalizirana. 142 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Na respiratoru se nalazi 7 osoba od toga 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije.

Deset osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom.

Podsjetimo, riječ je o "privremenim" rezultatima budući da još uvijek nisu analizirani svi uzorci uzeti na otoku Braču. Ukupno je riječ o 92 brisa, a svi rezultati očekuju se u kasnim poslijepodnevnim satima.

#KORONAVIRUS#BRAČ#SOLIN

Izdvojeno

20. lipanj 2020 23:50