StoryEditorOCM
ForumZAVRŠETAK ISTRAGE

Austrijska policija priznala grešku, rano jutros su definitivno potvrdili: Rumunjke nemaju veze s nestalom Dankom (2)

Piše JL
4. travnja 2024. - 08:57

Austrijska policija rano jutros isključila je bilo kakvu povezanost rumunjskih državljanki sa snimki iz Beča s nestalom Dankom Ilić, javlja Blic.rs, a prenosi Jutarnji list.

- Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene.

Utvrđujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimku troje ljudi i podijelio je sa srpskim vlastima. Budući da su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerojatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužiteljstva, navodi se u priopćenju austrijske policije.

- Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i s njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Ured bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece, navodi se, prenosi Jutarnji list.

26. travanj 2024 22:13