StoryEditorOCM
ForumDETALJI NAPADA NA MAMIĆA

Atentat je pokušan pred crkvom, policija sumnja da je propucan iz snajpera! Prva reakcija gazde Dinama: Izbjegao sam smrt!

Piše PSD
22. kolovoza 2017. - 18:34
mamic_sud3-040717

Zdravko Mamić propucan je u Tomislavgradu, potvrdio je njegov odvjetnik.

Napad se dogodio oko 12 sati, a Mamić je hitno prebačen u obližnji Dom zdravlja gdje mu je pružena prva pomoć - piše Slobodna Dalmacija.

"Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo", rekao je Vrdoljak. Bilo je to u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama gdje je Mamić danas stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Zdravko Mamić u izjavi za Fenu kratko je kazao kako je izbjegao pogibelj i kako je sve u redu, a o mogućem počinitelju i okolnostima nije želio razgovarati.

Ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Bagarić potvrdio je za Hinu da je Mamić zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, te da je izvan životne opasnosti.

Liječnički tim s dr. Vladom Tabakom Iz Doma zdravlja u Tomislavgradu sanirao ranu je i zaustavio krvarenje. 
Nakon što je zbrinut u domu zdravlja, Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić.

Ravnatelj Doma zdravlja u Tomislavrgadu dr. Ivan Bagarić potvrdio je za Hinu da je Mamić zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, te da je izvan životne opasnosti. Liječnički tim s dr. Vladom Tabakom Iz Doma zdravlja u Tomislavgradu sanirao ranu je i zaustavio krvarenje.

Nakon što je zbrinut u domu zdravlja, Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić.

Neslužbeno doznajemo da su liječnici htjeli poslati Mamića na liječenje u KBC Split, ali da je Mamić odbio ići u Dalmaciju, te se zaputio prema Zagrebu.

GNK Dinamo: Nažalost, ovo smo i očekivali. Za atentat na Mamića krivi su mediji i politika, njemu se godinama krše ljudska prava, a sve je krenulo napadom na Poljudu
 

Prema pisanju lokalnih medija, ranjen je u natkoljenicu, rana mu je hitnom intervencijom liječnika sanirana te je izvan životne opasnosti.

U trenutku napada kraj Dinamovog savjetnika nalazilo se 40-ak ljudi, uglavnom članova obitelji.

Prema izjavama svjedoka, napadači su ispalili nekoliko hitaca, a samo jedan je pogodio Mamića. Rana je prostrijelna te metak nije pogodio kost.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže portal Index, policija pretpostavlja kako se radilo o hicu iz snajperske puške s prigušivačem. Nadalje, policija sumnja da je pucao profesionalac, a ne amater.

Također, sumnja se da je napadač pješke došao na mjesto događaja, te pripremio sačekušu za Mamića.

Tomislavgrad je trenutno pod policijskom opsadom i policija intenzivno traga za napadačima.

02. lipanj 2024 00:42