StoryEditor
ForumNA IZMAKU SNAGA

Anesteziologinja KB-a Dubrava: Covid bolesnici nam pristižu iz minute u minutu. Umorni smo, iscrpljeni, više ne brojimo koliko smo smjena odradili

Piše PSD.
14. studenog 2020. - 20:52
Goran Mehkek/Cropix

Anesteziologinja KB-a Dubrava Marija Bilić bila je gošća Dnevnika N1 televizije gdje je govorila o stanju u toj bolnici, koja je sada Covid-centar.

- U KB Dubrava od trenutnih 625 kreveta, slobodno je još 304 postelja. Više od 50 posto kapaciteta je popunjeno. Iz minute u minutu pristižu covid-pozitivni bolesnici. Radimo svi usitinu punim srcem i dušom, altruistički. Dobili smo pomoć naših kolega anesteziologa iz KBC Sestre Milosrdne i KBC-a Rebro. Umorni smo, iscrpljeni, više ne brojimo koliko smo smjena odradili -kazala je Bilić. 

Upitana ima li dovoljno anesteziologa u KB Dubrava, Bilić odgovara:

- Zasad u ovom dijelu uz pomoć kolega anesteziologa, ima nas dovoljno. Međutim, u kojem smjeru će se kretati situacija, to ćemo vidjeti. Zasad imamo i dovoljno respiratora. No, ta se situacija mijenja iz minute u minutu. Nama pristižu bolesnici iz svih bolnica - rekla je Bilić te uputila apel svim građanima.

- U kojem će se smjeru to kretati, to određuju sami ljudi. Perite ruke, nosite te maske, nije to takav problem. Možda nećete stradati mladi jakog imuniteta, ali hoće netko stariji i slabijeg imuniteta - poručila je anesteziologinja.

Izdvojeno

15. siječanj 2021 14:30