StoryEditorOCM
ĐiradaLUDNICA

Žestoki petak u D8 Rock cafeu: zadarski Kriptidi, zagrebački Heretici i njemački The Giraffe Men i sestre Marietta koji praše samo u odjeći Kremenka

Piše M. K.
16. travnja 2024. - 14:05

U malom prostoru D8 Rock Cafea u petak se sprema velika koncertna večer koju će obilježiti zadarski povratnici Kriptidi, predvodnici domaćeg garažnog rocka - zagrebački Erotic Biljan & His Heretics i na kraju upečatljivi njemački pankeri - The Giraffe Men feat. The Marietta Sisters. Tri benda iz dvije države u zajedničkoj su misiji promoviranja alter, garažnog i punk poslanja. U istoj večeri naravno, jer u Zadru kada je rock u pitanju valja napadati združeno i jako.

image

D8 Rock caffe

D8 Rock Caffe/Slobodna Dalmacija

“U teškim čizmama”, ali sada laganijim korakom, prvi će nakon poduže koncertne stanke ispred domaće publike izići Kriptidi. Bend koji je i u hrvatskim, a kamoli zadarskim okvirima, nakon dva izvrsna albuma bio kategorija za sebe, redefinirao je autentični zvuk redukcijom broja članova, dolaskom novog bubnjara i uvođenjem novih instrumenata, ali već sa prvim stihovima i rifovima bit će jasno da i dalje crpi iz dobro skrivenog kreativnog izvora. Kratko i odriješito, glasno i snažno i sve to bez ijedne gitare. Kriptidi dolaze! S poetskom elokvencijom, inventivnom ritmičkom ekonomikom, teraminom, usnom harmonikom i ostalim nekonvencionalnim dalekometnim oružjem.

image

D8 Rock caffe - Kriptidi

D8 Rock Caffe/Slobodna Dalmacija

Kada je rock ‘n‘ roll u pitanju, s Hereticima je stvarno vrag odnio šalu. Odrješitost punka u kombinaciji sa sirovom energijom bazičnog rocka i bluesa, distorzirani riffovi i garažna estetika u pravilu detoniraju ispred slušatelja. Dodajmo još nepopravljivu predanost članova zagrebačkog benda i ustrajnost u propovijedanju žanrovskih postulata i eto pozivnice s pokrićem.

image

D8 Rock caffe - Heretici

D8 Rock Caffe/Slobodna Dalmacija

Hereticima će se drugi put u Zadru pridružiti njihovi glazbeni sestre i braća - garažni punk rock fanatici koji su „potegnuli“ ni više ni manje nego iz Njemačke, The Giraffe Men feat. The Marietta Sisters koji svojim dojmljivim i pomalo ispaljenim scenskim nastupom i razinom energije kojom pršte prema publici ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Na ples će natjerati čak i one s dvije „lijeve noge“, a sviraju miks garažnog rock ‘n‘ rolla i punka, a sebe opisuju kao „životinjsku stranu punk-a 60-ih".

Pazite! Svirke će početi već u 21 sat, upad je slobodan.

01. svibanj 2024 04:27