StoryEditorOCM
ĐiradaRUŽIČASTA VRPCA

Zadarska Liga protiv raka ovog je listopada pripremila bogat program obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke

Piše Zadarski.hr
2. listopada 2020. - 12:06

Vjerna svojim tradicionalnim nastojanjima da doprinese borbi protiv zloćudnih bolesti, zadarska Liga protiv raka pripremila je ovog listopada bogat program obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke.

U sklopu projekta – Mjesec ružičaste vrpce- , prvu subotu u mjesecu Liga će imati svoj štand na Narodnom trgu gdje će prijepodne građanima dijeliti informativne brošure i nuditi uz donacije promotivne artikle sa ružičastom vrpcom u svrhu prikupljanja sredstava za nabavu linearnog akceleratora. Klapa Diadora i Zadarske mažoretkinje svojim nastupom pobrinuti će se za dobro raspoloženje tijekom ovog događanja. Nabavom linearnog akceleratora bi se brojnim onkološkim bolesnicima koji su upućeni na radioterapiju olakšalo liječenje jer ne bi morali odlaziti na terapije u Split ili Zagreb.

U srijedu, 07.10. na Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, na Odjelu onkologije zadarske Opće bolnice, predstavnici Lige protiv raka Zadar uručiti će prigodne darove ženama koje se liječe od raka dojke.

Za one željne kvalitetnih predavanja , u Gradskoj loži je organiziran niz predavanja četvrtkom u 18 h , te će posjetitelji moći poslušati:

08.10.2020. , doc.dr.sc. Gordana Ivković

Voditeljica Centra za tjelovježbu i šport, Sveučilište u Zadru

-Tjelesna aktivnost u prevenciji bolesti –

15.10.2020., Frane Herenda, mag.pharm.fitoaromaterapeut

Biljna ljekarna „Panacea“

-Dodaci prehrani i biljni lijekovi kao suportivna terapija kod

onkoloških pacijenata – istine i zablude

22.10.2020. , Ivana Maršan Jukić, mag.nutr.

Nutricionističko savjetovalište „Alimentarius“

-Crijeva sa šarmom – uloga crijevne mikrobiote u zdravlju

Kao završni dio programa, potkraj listopada planirano je otvorenje male biblioteke na zadarskom Odjelu onkologije koja bi bila namijenjena internom korištenju pacijenata kao i onima koji se nesebično o njima skrbe.

Probrana literatura iz područja zdravlja, prehrane, popularne psihologije i kvalitetne beletristike bi zadarskim bolesnicima olakšala boravak i prikratila sate na kemoterapijama. Time bi zadarski onkološki odjel bio među prvima u Hrvatskoj koji bi svojim pacijentima pružio kutak za čitanje .

Na javni poziv Zadarske županije o dodjeli sredstava udrugama iz područja zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada zadarske županije , prihvaćen je projekt članice Lige protiv raka Zadar,“Mjesec ružičaste vrpce“ Sandre Marelje-Muić, koji je zamišljen kao simbioza zdravstvenih i životnih tema namijenjenih svim onima koji su se borili ili se bore protiv ove zloćudne bolesti. U planu je svakako da ovo postane tradicionalno listopadsko događanje zadarske Lige protiv raka.

16. travanj 2024 03:54