StoryEditorOCM
ĐiradaGROTESKNA SATIRA

U Zadru pretpremijera senzacije filmskog festivala u Cannesu, fascinantne horor drame "Supstanca"!

Piše B. S.
10. kolovoza 2024. - 09:07

U nedjelju 11. kolovoza, na ljetnoj pozornici zadarske Kino zone prikazat će se pretpremijera ovogodišnje senzacije filmskog festivala u Cannesu, osvajača priznanja za najbolji scenarij, fascinantne horor drame ‘‘Supstanca‘‘!

Elisabeth Sparkle, zvijezda aerobik showa, na 50. rođendan biva otpuštena zbog svojih, kako kažu, poodmaklih godina. Kada se vrati kući, moral joj je na najnižem nivou, no dobiva neočekivanu ponudu. Tajanstveni laboratorij joj nudi čudesnu "supstancu": ako je ubrizga, postat će "najbolja verzija" sebe, mlađa, ljepša, savršenija…

‘‘Supstanca‘‘ redateljice Coralie Fargeat, inače autorice sad već kultne ‘‘Osvete‘‘, jedna je od senzacija ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu. Riječ je o nadahnutoj, zabavnoj i grotesknoj satiri na suvremeni Hollywood i način na koji se u njemu tretiraju žene. Kritika je posebno pohvalila hrabar, autoironični nastup Demi Moore u naslovnoj ulozi, kao i Fargeatinu zaigranu režiju i nepogrešivi osjećaj za grotesku i crni humor.

‘‘Supstanca‘‘ je također bila i jedan od favorita za Zlatnu palmu, a naposljetku je nagrađena za najbolji scenarij. Uz spomenutu Moore zapažene role bilježe i prekrasna Margaret Qualley te veteran Dennis Quaid, a valja naglasiti kako je publika nakon projekcije film nagradila višeminutnim ovacijama i pljeskom.

image

Supstanca, pretpremijera

Kino Zona Zadar/

Projekciji ‘‘Supstance‘‘ prethodit će atmosferična kratkometražna drama Mladena Stanića, ‘‘Bogomoljka‘‘.

‘‘Bogomoljka‘‘ je kratki film o krajnje neobičnom odnosu u kojem skrivene namjere izlaze na vidjelo za vrijeme večere između uspješne žene i njoj podređenog, mlađeg muškarca…

Film Mladena Stanića prikazan je na nizu domaćih festivala, a glavne uloge tumače Nela Kocsis, Roko Sikavica i Nataša Kopeč.

‘‘Bogomoljka‘‘ i ‘‘Supstanca‘‘ prikazat će se u nedjelju, 11. kolovoza, s početkom od 21 sat.

19. rujan 2024 00:02