StoryEditorOCM
Đirada‘IZBACIVAČI‘

U zadarskom kazalištu hit predstava Teatra ‘Exit‘ autora Johna Godbera

Piše Zadarski.hr
13. listopada 2023. - 13:16

U četvrtak, 19. listopada, u 20 sati počinje nova sezona HNK Zadar s hit predstavom Teatra Exit, “Izbacivači” autora Johna Godbera, u režiji Matka Raguža.

Nakon više od 20 godina od posljednje izvedbe najvećeg kazališnog hita devedesetih, predstave koja je u domaći teatar uvela temu noćnoga života i tada popularnih disco klubova te na precizan i satiričan način dočarala tadašnji noćni život Zagreba i kritički progovorila o problemima sazrijevanja tadašnje rock i techno generacije, a Teatar Exit potvrdilo kao novo potentno kazalište na hrvatskoj sceni, Exit nam dolazi s “novim” Izbacivačima.

Igraju: Nikola Nedić, Domagoj Ivanković,  Srđan Sorić i Tin Rožman

‘Izbacivači‘ su moderna i žestoka predstava puna dinamike, hip-hopa, rapa, trapa, glazbenih i plesnih brojeva koja istodobno zabavlja i upozorava, pokazuje i prokazuje. Četiri glumca igraju četvoricu izbacivača koji pričaju svoj prikaz noćnog života, te igraju mnoštvo ženskih i muških karaktera.

A što se događa s nama gotovo četvrt stoljeća kasnije? Jesmo li postali bolji? ! Je li nam društvo zdravije ili smo ostali više manje isti?! Možda smo, zapravo nazadovali? To su neka od pitanja koja se indirektno provlače kroz nove Izbacivače. Radnja predstave je smještena u isti milje ulice, kafića i noćnih klubova u kojima mnoštvo likova priča priču i o nekima od nas. Hoćemo li ih (se) prepoznati, osvijestiti, zamisliti…

Ulaznice su u prodaji od subote, 14. listopada na blagajni HNK Zadar i online na Eventim.hr. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.

02. svibanj 2024 21:48