StoryEditorOCM
Đirada"BLOB" ZA DJECU

U knjižnici u Arbanasima besplatna jednodnevna kreativna multimedijska radionica o kazalištu i filmu

Piše B. S.
12. travnja 2024. - 12:42

U sklopu Dana medijske pismenosti u Gradskoj knjižnici Zadar - Ogranak Arbanasi održat će se besplatna jednodnevna kreativna multimedijska radionicu na kojoj se igra i uči o kazalištu i filmu.

Program je namijenjen djeci uzrasta od 8 do 12 godina, a za sudjelovanje se može prijaviti mailom na treceprostor@gmail.com, porukom na Facebook profil udruge, Instagram profil @treceprostor te sms ili WhatsApp porukom na broj 091/7241825.

Voditelji radionice su glumci i izvedbeni i interdisciplinarni umjetnici_ce Roko Nakić i Irena Boćkai.

"Blob" je edukativni umjetnički program multimedijskih radionica za djecu i mlade na kojima se polaznici igraju i uče kroz dramske igre i vježbe i s pomoću digitalnih tehnologija (snimanje kratkih medijskih zapisa, kratkih filmova, animacija, zvučnih priča, zvukova iz prirode…), a usmjeren je na poticanje kreativnosti i kritičkog mišljenja kroz rad u grupama, i uz stručno vodstvo umjetnika iz područja kazališta, filma i vizualnih umjetnosti te pedagoga i odgajatelja.

Područje rada Udruge Trećeprostor su mladi, neformalno obrazovanje, umjetnost i kultura. Djelatnosti udruge su produkcija i distribucija predstava, produkcija izvedbenih festivala te edukacija i umjetnička istraživanja na području suvremenih izvedbenih praksi, posebno za mlade, koji se žele kreativno izražavati te se educirati o načinima na koji mogu doprinositi svojoj zajednici i društvu. Udruga je usmjerena na poticanje neformalnih oblika obrazovanja u svrhu stjecanja novih znanja i vještina za razvoj demokratskog društva te poticanje međunarodne suradnje u cilju dugoročne perspektive razvoja udruge.

29. travanj 2024 08:44