StoryEditorOCM
ĐiradaODAZOVITE SE

U atriju palače Cedulin 28.rujna humanitarni koncert uz gospel ansambl Agape, pjevaju za Zadranku Dariju Šimunov

Piše A. V. Š.
22. rujna 2024. - 17:32

U Atriju palače Cedulin 28.rujna održat će se Humanitarni koncert uz gospel ansambl Agape za našu sugrađanku Dariju Šimunov. Koncert najpoznatijeg Gospel ansambla Agape započet će u 19:00 sati.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da svojim dolaskom uveličaju ovaj humanitarni koncert  na kojem se će prikupljati dragovoljni prilozi za liječenje sugrađanke Darije Šimunov koja ima tešku i rijetku koštanu bolest, teži oblik multipla skleroza. 

Darija je nepokretna, kreće se u invalidskim kolicima, ima šipku u nozi i jednu nogu kraću. Nedavno joj je ukinuta subvencija za skupe lijekove koje njezina sadašnja primanja ne mogu pokrivati. Stoga se i održava humanitarni koncert (Neka svatko dadne kako je srcem odlučio, a ne sa žalošću i na silu, jer Bog ljubi vesela darivaoca. 2 Korinanima 9:7) na kojem će te moći uživati uz bogatstvo duhovne glazbe i poznatih kršćanskih uspješnica.

Gospel ansambl Agape dijelu je 1983. godine. Njeguje i promiče duhovnu glazbu i njene različite izražaje. Repertoar skupine vrlo je bogat: klasični i suvremeni gospel, crnačke duhovne pjesme, country gospel, gospel šansone i balade, jazz i blues gospel, božićne pjesme, skladbe naših suvremenika i vlastite skladbe. Posebno njeguju popularno a cappella pjevanje uz beatboxing i bogatu harmoniju.

Iza njih su mnoge različite koncertne dvorane, kazališta, crkve i drugi prostori, oko šest stotina cjelovečernjih koncerata, tisuće pojedinačnih nastupa, mnoga gostovanja u različitim emisijama na televiziji i radiju, brojne pohvale i pozitivni novinski osvrti te milijuni oduševljenih slušatelja. Oko 80 % svih koncerata ansambla Agape bilo je humanitarnog karaktera čime su značajno potpomognute mnoge različite humanitarne akcije i ustanove: bolnice, škole, udruge, vrtići i rehabilitacijski centri, posebice oni za djecu, te različite obitelji i pojedinci u potrebi. Priređivali su i koncerte za sirotišta u Africi. Sve ovo razlog je zbog kojeg su posebno poznati po svom humanitarnom djelovanju.  

U više navrata gostovali su u raznim gradovima Njemačke, Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a imali su i turneju u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Sudjelovali su na različitim skupovima, kongresima, konferencijama, festivalima u Hrvatskoj i izvan nje. 2008. godine koncertom u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Gospel ansambl obilježio je 25. obljetnicu djelovanja uz izravni TV prijenos HRT i Radio Sljemena. Koncert je održan uz Revijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca i gostovanja poznatih estradnih zvijezda.  Surađuju i surađivali su s brojnim poznatim izvođačima poput Aki Rahimovski, Jacques Houdek, Boris Novković, ženskom skupinom Divas, Matijom Dedićem, Tomislavom Fačinija, Olje Dešić, Branka Starca, Ivane Husar Mlinac, Marije Husar Rimac, Josipom Lisac, Giboni, Oliverom Dragojevićem, Ninom Badrić, Emilijom Kokić, Jelenom Radan, s opernim pjevačima Ivica Čikeša, Leon Košavić, zborom Zvjezdice, New Swing kvartetom iz Slovenije.skladateljem i dirigentom Miljenkom Prohaska i Alanom Bjelinski. 

22. rujan 2024 17:34