StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERT U HNK

Solo akustički koncert najvećeg gitarističkog virtuoza: Vlatko Stefanovski 50 godina karijere slavi u Zadru!

Piše M.K.
31. siječnja 2024. - 12:47

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine proslavlja 50 godina na sceni, a tim povodom priprema posebane akustične koncerte koji će se održati 27. ožujka u Lori u Splitu i  28. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

Ovoga puta, Vlatko će se predstaviti publici u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje će biti presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere. Zadar i Split će imati priliku doživjeti maestralnost ovog glazbenog majstora u prostoru koji će pružiti jedinstven doživljaj njegove glazbe.

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, predstavit će se publici u akustičnom aranžmanu koji naglašava njegovu iznimnu virtuoznost na gitari. Ovaj koncert obećava pravu glazbenu poslasticu za ljubitelje kvalitetne glazbe.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz svoj rad s Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Nakon razlaza grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri te je izdao brojne albume koji odražavaju njegov široki glazbeni opus. Njegova solo karijera obuhvaća različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe, te akustične gitare. Njegova suradnja s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatila njegov glazbeni izraz.

Nagrađivan i priznat, Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti "11. oktobar". Osim toga, dodijeljeno mu je počasno doktorat za umjetnost od strane Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skopja, potvrđujući njegov značajan doprinos svjetskoj glazbenoj sceni. Njegova strast prema glazbi ne samo da je oblikovala njegovu karijeru već je i ostavila trajan pečat na glazbenu baštinu regije.

Ulaznice su u prodaji na Eventim.hr i Adriaticket.com. Ne propustite priliku uživati u glazbenom umijeću Vlatka Stefanovskog u jedinstvenom akustičnom ambijentu.

27. travanj 2024 14:30