StoryEditorOCM
ĐiradaZADAR ORGAN FESTIVAL

Rezultati ovogodišnjih kreativnih radionica prezentirat će se večeras ispred zadarske Glazbene škole „Blagoje Bersa“

Piše Zadarski.hr
22. kolovoza 2021. - 10:50

Od prošle subote, 14. kolovoza, u Glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ održavaju se besplatne interdisciplinarne radionice za djecu i mlade u organizaciji neprofitne umjetničke organizacije Zara i Zadar Organ Festivala. Čak 52 polaznika kreativnih radionica usavršavalo je svoje glazbene, likovne i filmske vještine pod paskom petero umjetnika.

Od 16. do 22. kolovoza, orguljašice Tjaša Drovenik Adamec i organizatorica Zadar Organ Festivala, Tea Kulaš, vodile su glazbene radionice, točnije, individualne satove orgulja i komorne glazbe. U isto vrijeme, likovne radove s temom zvuka u kombiniranim tehnikama stvarali su polaznici radionica koje je vodila profesorica likovne kulture, Bojana Vukojević, nastavnica stručnih predmeta pri zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Dva dana prije glazbenih i likovnih radionica, svoje su radove započeli stvarati polaznici filmske radionice koje su vodili filmski edukatori Toma Zidić i Anja Koprivšek. Fokus ove radionice bio je razvoj scenarija, produkcijska razrada, snimanje i montaža snimljenih materijala.

Rezultati svih radionica koje su se održale u sklopu 3. Zadar Organ Festivala moći će se pogledati i poslušati na završnoj prezentaciji rada polaznika ove nedjelje, 22. kolovoza, ispred Glazbene škole „Blagoja Berse“, u 20 sati. Uz izvješene likovne radove i oslikane predmete, mladi će glazbenici održati koncert, nakon čega će uslijediti projekcija filmova i podjela diploma. Broj posjetitelja je ograničen sukladno preporukama i odredbama Stožera.

19. rujan 2024 21:01