StoryEditorOCM
ĐiradaNA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Radionice kritike izvedbenih umjetnosti: Novi pristup analizi i kritičkom pisanju

Piše Zadarski.hr
27. listopada 2024. - 12:42

U sklopu projekta Kritički poligon, Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa organizira dvodnevne radionice, u utorak i srijedu, 12. i 13. studenoga, namijenjene studentima zainteresiranim za analizu izvedbenih umjetnosti i razvijanje kritičkog mišljenja.

Cilj je potaknuti aktivno promišljanje te izgradnju analitičkog pristupa prema scenskim umjetnostima, uz praktične elemente poput analitičkog gledanja predstava, pisanja i tumačenja kazališnog jezika.

Prijave za sudjelovanje su otvorene do 4. studenoga putem adrese: agospic@unizd.hr i msindici@unizd.hr.

Ova teorijsko-praktična edukacija svojevrsna je dopuna postojećih obrazovnih sastavnica s obzirom na to da je recepcija izvedbenih umjetnosti iz njih potisnuta ili posve marginalizirana. Polaznici će se upoznati s analitičkim pristupima gledanju predstava i pisanju, tumačenjem scenskog znakovlja, elementima kritičkog teksta, važnosti argumentacije kritičkog stava, mogućnostima kritike s obzirom na elektroničke medije. Projekt provodi Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, te Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Zainteresirani za sudjelovanje na radionici koja će se održati 12. i 13. studenoga mogu se prijaviti na adresu e-pošte: agospic@unizd.hr i msindici@unizd.hr do 4. studenoga. 

Radionica uključuje zajednički odlazak na sljedeću predstavu:

Radionicu će voditi Anđela Vidović, kazališna kritičarka Vijenca i Expressa.

27. listopad 2024 12:45