StoryEditorOCM
ĐiradaU KNEŽEVOJ PALAČI

Prezentacija „Integracija izbjeglica – izgradnja otvorenih zajednica“

Piše Zadarski.hr
24. lipnja 2022. - 14:29

U prostoru Multimedijalne dvorane Kneževe palače u ponedjeljak, 27. lipnja, s početkom u 12 sati održat će se prezentacija „Integracija izbjeglica – izgradnja otvorenih zajednica“. Prezentacija se održava u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica.

Cilj prezentacije je uputiti socijalne radnike i druge stručnjake za prepoznavanje potreba u zajednici i osmišljavanje aktivnosti usmjerenih na postizanje kvalitetne integracije izbjeglica u lokalnim zajednicama.

Program se temelji na preporukama iz priručnika „Učinkovito uključivanje izbjeglica – Participativni pristupi za praktičare na lokalnoj razini“ koji je naručio Regionalni ured za Europu UNHCR-a, a razvijen je u suradnji sa Skupinom za migracijsku politiku. Priručnik je odnedavno u primjeni i po prvi put se predstavlja u Zadru.

Prezentacija se provodi u suradnji Udruge „MI“ – Split, ureda UNHCR-a Hrvatska i Udruge socijalnih radnika Zadar te uz podršku Grada Zadra.

Plan rada:

12.00 – 12.15 Uvod: Tijana Tešija, Slobodan Škopelja, Udruga „MI“ – Split

12.15 – 13.00 Učinkovito uključivanje izbjeglica – Participativni pristupi za praktičare na lokalnoj razini: Mirjana Vergaš, Jan Kapić, UNHCR Hrvatska

13.00 – 14.30 Primjeri dobre prakse i moguće primjene u Zadru: Nives Ivelja, Udruga „MI“ – Split

25. travanj 2024 21:18