StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Na 28. Zadarskom kazališnom ljetu gostuje Gradsko kazalište Požega s predstavom Guja u njedrima

Piše Zadarski.hr
11. srpnja 2022. - 13:53

U srijedu na 28. Zadarskom kazališnom ljetu gostuje Gradsko kazalište Požega s predstavom GUJA U NJEDRIMA svjetski priznatog danskog autora Alana Ayckbourna u režiji Rajka Minkovića. Početak predstave je u 21:30 sati u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar.

Igraju: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić.

Guja u njedrima ("Snake In The Grass" 2002.), kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču koja kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera govori o obiteljskim odnosima između tri žene sa zahtjevnim i različitim karakterima.

Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli. Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.

 

Ulaznice po cijeni od 70,00 kuna možete kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati, online na sustavu Eventim.hr.

01. srpanj 2024 08:33