StoryEditorOCM
ĐiradaU LIPNJU I SRPNJU

Čašćenje relikvija bl. Carla Acutisa u crkvi sv. Šime, zadarski nadbiskup Milan Zgrablić otvorit će izbložbu

Piše Zadarski.hr
21. lipnja 2024. - 22:57

Izložba ‘Euharistija, moja cesta prema nebu‘ i čašćenje relikvija bl. Carla Acutisa će biti u crkvi sv. Šime u Zadru od četvrtka, 27. lipnja do nedjelje, 7. srpnja.

Dvotjedno čašćenje relikvije bl. Carla Acutisa u Zadru započinje misnim slavljem u četvrtak, 27. lipnja, u 20 sati u svetištu sv. Šime koje će predvoditi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise će biti euharistijsko klanjanje do 23,30 sati.

Mons. Zgrablić će ujedno svečano otvoriti Izložbu. Od 28. lipnja do 7. srpnja Izložba se može razgledati svakog dana od 8 do 12 sati i od 16 do 20 sati.

Misu i klanjanje u petak, 28. lipnja, s početkom u 20 sati, predvodi fra Tomislav Šanko, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru, govoreći o temi ‘Stojeći pred euharistijskim Isusom postajemo sveti‘.

U subotu, 29. lipnja, u 20 sati, predvoditelj duhovnog programa je don Ivan Šibalić, studentski kapelan u Zadru, koji će govoriti o temi: ‘Krunica je najkraće stepenište po kojem uzlazimo na nebo‘.

Od četvrtka, 4. srpnja do subote, 6. srpnja, duhovni program u crkvi sv. Šime počinje također u 20 sati, a predvode ga don Zvonimir Mikulić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM na Belafuži, don Mario Akrap, župnik zadarske župe Bl. Alojzija Stepinca na Bilom brigu (Euharistijska čuda) i don Tomislav Dubinko, župnik zadarske župe sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu koji će govoriti o temi ‘Život je uistinu lijep, samo ako se uspije staviti Boga na prvo mjesto‘.

26. lipanj 2024 08:01