StoryEditorOCM
ĐiradaU KNEŽEVOJ PALAČI

Autorski performans zadarskog studenta: ‘Horizont mora i mlijeka - perspektiva autopozdrava‘!

Piše Zadarski.hr
17. svibnja 2022. - 19:50

U utorak 24. svibnja u 21 sat u Kneževoj palači u Zadru, student Odjela za etnologiju i antropologiju, te Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru Juraj Šantorić izvest će svoj autorski performans 'Horizont mora i mlijeka - perspektiva autopozdrava'.

Šantorićev autorski projekt nastao je uz podršku Kulturnog centra Magacin, a u sklopu dvomjesečnog istraživačko-obrazovnog programa Kako misliti urbanizam i javni prostor?, u organizaciji povjesničarke umjetnosti Petre Šarin, koji 2021. godine provodi Udruga za promicanje vizualnih umjetnosti i kulturnu djelatnost – Vizkultura, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

Izvedba performansa održat će se u sklopu studentskog projekt "Student u urbanom kontekstu", koji je podržan od strane natječaja "Poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima" raspisanom od strane Studentski servis sveučilišta u Zadru.

Šantorić je student je treće godine filozofije te etnologije i antropologije na sveučilištu u Zadru. Sudjelovao je u međunarodnim projektima EDERED (Velika Britanija), LET'S NET (Srbija), TELLING FUTURE (Slovenija). U radu na profesionalnim predstavama i izvedbenim projektima asistirao je Bobi Jelčiću (Kerempuh) i Edvinu Liveriću (ZKM) Marini Petković Liker (Četveroruka) te Nikši Eteroviću (Zadar snova). Dramskom pedagogijom profesionalno se počinje baviti od 2016. godine u okviru Teatra Tirena, Kazališta Besa te Knjižnice „Vid Omišljanin“ u Omišlju. U sklopu Ceepus studentske mobilnosti semestar je proveo na Filozofskom Fakultetu u Beogradu, a istovremeno je odlazio i na studentsku praksu u Centar za kulturnu dekontaminaciju.

Ulaz je slobodan.

23. travanj 2024 18:47