StoryEditorOCM
ĐiradaBOGATA KARIJERA

Ana Rucner na Forumu najavljuje spektakl: sa Zadranima bih mogla i zapjevati!

Piše Zadarski.hr
21. srpnja 2022. - 11:54

Virtuozna hrvatska violončelistica Ana Rucner u subotu na zadarskom Forumu priprema veliki glazbeni i vizualni spektakl: svoje poznate crossover obrade poznatih pjesama upotpunit će etno skladbama s posljednjeg albuma "Classic Balkan", a na zidovima Sv. Donata projicirat će se atraktivni turistički i glazbeni spotovi.

- Ovo je jedna predivna lokacija koju ćemo pokušati iskoristiti tako da turistima prikažemo ljepote naše zemlje kroz projekciju videa. Očekujem da će i mene i publiku ponijeti atmosfera, sigurno nam neće biti dosadno, najavljuje Ana koja se za nastup priprema u obiteljskoj kući na Pagu.

Hrvatska Vanessa Mae, kako Anu Rucner česti zovu zbog suvremenog načina sviranja gudačkog instrumenta (violine - violončela), ali i atraktivnog izgleda i energičnog nastupa na sceni, posebno će predstaviti pjesme sa svojeg novog albuma Bijeli anđeo, Strah od ljubavi, Esma... Uz kompozicije u kojima je isprepleten balkanski melos, makedonski i turski ritmovi, romsko pjevanje, specifične glazbene mjere poput 11/8-inske, bit će tu i poznate kompozicije koje je do sada izvodila u čak 40 zemalja svijeta, pronoseći radost glazbe te predstavljajući klasičnu i crossover glazbu preko djela najvećih skladatelja svih vremena na svoj moderan i jedinstven način.

U bogatoj karijeri Rucner je nastupala s Joseom Carrerasom, Davidom Müllerom, kineskim pijanistom Muyeom Wuom i mnogim drugim poznatim umjetnicima. Dobitnica je brojnih prestižnih glazbenih nagrada, tridesetak domaćih i međunarodnih nagrada za turističke videospotove, zbog čega je često nazivaju ambasadoricom hrvatskog turizma. Upravo će se oni naći na zidovima drevnog Donata.

- Glazba budi najljepše emocije, veselje i ljubav. Dat ću sve od sebe da večer bude lijepa, a ako atmosfera bude dobra, nije isključeno da ću s publikom malo i zapjevati, najavljuje Rucner.

Koncert će se održati u subotu na Forumu s početkom u 21 sat, a ulaz je besplatan.

01. lipanj 2024 21:13