StoryEditorOCM
4 kantunaKAKO U LIBURNIJI DOBITI OTKAZ?

Zatekli ga da istače gorivo iz autobusa u svoj auto - pravdao se da to nije za njega!?

Piše P.O.
2. listopada 2017. - 22:45
liburnija_zadar3-280612

Vladaju li u Liburniji loši međuljudski odnosi, je li točno da se krši kolektivni ugovor i ljude bez razloga raspoređuje na manje zahtjevna radna mjesta? I je li točno da „upravljačka struktura“ ne dolazi redovito na posao i ne radi svih 8 sati, a subotom niti ne rade? Na ta je pitanja, među ostalim, gradskim vijećnicima odgovarao direktor gradskog prijevoznika Edvin Šimunov.

Dakako, opet se govorilo i o starosti voznog parka i potrebi za boljom organizacijom gradskog javnog prijevoza.

- Liburnija od Grada već 12 godina dobiva od 1,5 do dva milijuna kuna godišnje subvencije za nabavku novih autobusa, a firma stoji tako dobro da banke pri zahtjevu za kredit uopće nisu tražile upisivanje zaloga! Uz to, prosječna starost našeg voznog parka je ispod europskog prosjeka, a puno nade polažemo i u to što smo uključeni u veliki projekt Ministarstva prometa kroz koji komunalni prijevoznici mogu iz EU fondova dobiti 85 posto sredstava za nabavku novih autobusa, a preostalih 15 posto bi pokrilo Ministarstvo. Tako bi Liburnija, ako sve bude u redu, mogla dobiti 10 autobusa bez utroška jedne svoje kune, a to je velika stvar s obzirom da nigdje u svijetu u ovoj branši nema dobiti ni za pokriti troškove, a kamoli za nabavku autobusa, rekao je Šimunov tvrdeći da Liburnija sve svoje račune plaća na vrijeme i da je u potpunosti likvidna.

Progovorio je i o „narušenim međuljudskim odnosima“:

- Lani sam dao dva otkaza i to poštujući odredbe kolektivnog ugovora. Pa mi smo jednog našeg zaposlenika zatekli i snimili. Odvezao se 50 metara u grmlje i istakao gorivo iz autobusa u svoj auto! Rekao je da „to nije za njega“ i da je „išao nešto provjeriti“!? Naravno da takvi imaju primjedbe, ali slobodno ih pošaljite k meni, neka čuju argumente. Mogu slobodno otići i na inspekciju rada. Odbacujem i primjedbe da „upravljačka struktura“ ne radi, pogotovo što od 250 ljudi njih svega 13 spada u tu „upravu“, kazao je Šimunov i usput dobacio da je na ova i slična pitanja već odgovarao policiji nakon što su zaprimili anonimne prijave.

- Valjda sada misle da ni policija ne radi svoj posao, pa su pitanja proslijedili do gradskih vijećnika, rekao je Šimunov.

21. lipanj 2024 11:37