StoryEditorOCM
4 kantunaODLUKA SUCA ISTRAGE

Zapisničarke zadarskog Županijskog suda koje su zbog ljubavne veze ugrozile istragu ostaju - ‘iza rešetaka‘!

Piše Božana Sviličić
10. svibnja 2021. - 21:14

Dvije administrativne referentice Županijskog suda u Zadru, koje su zbog ljubavne veze jedne od njih kompromitirale istragu, ostat će iza rešetaka nakon što im je sudac istrage Županijskog suda u Splitu na prijedlog USKOK-a odredio istražni zatvor.

Riječ je o dvije zapisničarke, 27-godišnjoj A.P. koja je radila kod suca istrage, i 28-godišnjoj A.K. kod sutkinje Kaznenog odjela, a bila je u ljubavnoj vezi s 32-godišnjim zaštitarom Sanelom Hodžićem, dobro poznatim policiji zbog čestih kriminalističkih obrada, kojem je, prosljeđivala povjerljive informacije. Istražni zatvor im je, name, određen zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krovotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, vještake, sudionike ili prikrivače.

- Sudac istrage Županijskog suda Splitu 30. travnja 2021. godine protiv osumnjičenica A.P. i A.K. odredio istražni zatvor na temelju osnova iz članka 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku zbog osnovane sumnje da bi počinile kazneno djelo iz članka 291. st. 1. KZ/11 - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin.

USKOK, naime, osnovano sumnja da je 15. listopada 2020., 27-godišnjakinja kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, prenijela 28-godišnjoj administrativnoj referentici i zapisničarki na kazenom odjelu, koja je s osumnjičenim Hodžićem bila u emotivnoj vezi. To je učinila znajući da je dužna podatke o sadržaju tih radnji čuvati kao tajnu, te s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su drugookrivljena i Hodžić partneri, kao i da se protiv njega ne prikupe dokazi.

Drugookrivljena je potom svom partneru Hodžiću neovlašteno otkrila sadržaj naloga suca istrage, iako je znala da su ti podaci tajni. Hodžić jer zbog toga izbjegavao komunikaciju na telefonu kojeg su mu prisluškivali, te su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi.

Krajem travnja kazneno je prijavljen zbog sudjelovanja u tučnjavi 1. ožujka prošle godine u noćnom klubu Opera u Zadru, gdje je, zajedno s još trojicom zaštitara, teško ozlijedio 39-godišnjaka zbog čega im je u tijeku suđenje na Općinskom sudu u Zadru. Hodžić se skriva od policije te je trenutačno za njim raspisana tjeralica.

19. travanj 2024 15:13