StoryEditorOCM
4 kantunaJOŠ JEDAN ‘RAČUN‘

Zadranka (51) vikala da će zapaliti ‘Elektru‘ ako joj ne uključe struju, pa dobila i novčanu kaznu za narušavanje javnog reda i mira!

Piše B.S.
31. listopada 2022. - 13:42

Zadranka (51) koja je vikala da će zapaliti ‘Elektru‘ ako joj ne uključe struju, dobila je nakon toga i novčanu kaznu za narušavanje javnog reda i mira. Presuda je donesena četiri godine nakon incidenta ispred zadarske ‘Elektre‘, na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru, gdje je proglašena krivom za narušavanje javnog reda i mira.

Do incidenta je došlo 30. listopada 2018. oko 10 sati u dvorištu zgrade ‘Elektre‘ gdje je s namjerom da joj uključe struju došla platiti dvije tisuće od 3.800,00 kuna koliko je bila dužna.

Kada su joj djelatnici ipak odbili uključiti struju, izašla je u dvorište i počela vikati: ‘Zapalit ću Elektru, viti‘ ćete vi, oni će mene slati u Split, vidjeti će oni Split, j.... ću vam majku!

Ni policija koja je pozvana na intervenciju nije prošla ‘lišo‘ jer je i njih izvrijeđala. Iako su je upozorili na ponašanje, jednom od njih je rekla: „Ti ćeš meni govoriti balavac jedan, zapalit ću ‘Elektru‘, on će mene slati u Split!“. Na njihovo ponovno upozorenje nastavila je vrijeđati policajca: „Balavac jedan, ja sam bila u ratu, ti ćeš meni govoriti!“.

Kako je nastavila vikati da će zapaliti ‘Elektru‘ ako joj ne uključe struju, policajci su je morali svladti tjelesnom snagom, nakon čega je uhićena i dovedena u službene prostorije prve Policijske postaje Zadar gdje je opet nastavila vrijeđati policajca rekavši mu: „O.... od mene!“.

Nekoliko trenutaka nakon toga se smirila, a nakon što je alkotestirana u krvi joj je izmjereno 1,56 promila alkohola.

Na sudu joj je ovih dana izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 753,15 kuna u koju je uračunato vrijeme uhićenja koje je trajalo do u 14,30 sati istog dana. Svaki započeti dan uhićenja, zadržavanja i svakog drugog oduzimanja slobode izjednačava sa započetih 300,00 kuna novčane kazne, odnosno s jednim danom zatvora. Zbog narušavanja javnog reda i mira Zadranki je tako ostalo za platiti 453,15 kuna.

01. lipanj 2024 06:55