StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKI HDZ ODLUČIO

Za Dukićeve zamjenike kandidirani Jagoda Surać i Ante Babić - evo i sastava liste za Gradsko vijeće

25. travnja 2017. - 22:26
hdz_zadar12-081115

Gradski odbor zadarskog HDZ-a konačno je odlučio tko će biti zamjenici Branka Dukića kao koalicijskog kandidata za gradonačelnika i tko će se sve naći na listi za novi sastav Gradskog vijeća. Što se zamjenika tiče, uz Dukića će stajati potpuno nova lica - kandidati za njegove zamjenike su Jagoda Surać i Ante Babić!

To je svojevrsno iznenađenje, jer i Surać i Babić sigurno nisu bili favoriti u ovoj utrci, riječ je o pravnicima iz gradske uprave u kojoj su dosada bili u „drugoj postavi“.

Jagoda Surać je dugogodišnja zaposlenica gradske uprave koja se trenutno nalazi na mjestu vršiteljice dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu. Tu je dužnost preuzela nakon što je bivši pročelnik Rajko Jurin otišao u mirovinu, a novi natječaj za pročelničko mjesto potom nije ni raspisan.

Ante Babić je zamjenik pročelnice Ivane Vanjak u Upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, zadarskoj je javnosti poznat kao jedan od peteročlane skupine ljudi imenovanih u „spasilački tim“ za KK Zadar. Svojedobno je očekivao da će na pročelničkom mjestu naslijediti odlazećeg Juru Zekanovića, pa mu nije baš najbolje palo kada je na to mjesto došla Ivana Vanjak.

Kandidati za zamjenike nisu bili politički eksponirani, radi se o ljudima koji s Dukićem zaokružuju „novo lice“ gradske vlasti. Uz to ni Surać ni Babić ne vuku za sobom bilo kakve značajne repove ili afere.

Što se liste za Gradsko vijeće tiče na njoj se nalaze Branko Dukić, Bruno Milin, Grozdana Perić, Dražen Grgurović, pa član HSPAS Mate Lukić i Duško Vuković iz HSU-a. Slijede Zvonimir Vrančić, Elvira Sterle, Rade Šimičević, Dario Nakić, Milena Ikić, Dado Burčul, Tomislav Dražović, reformistica Dubravka Finka, Iva Dunatov, Marijana Bakmaz, Anka Zekanović (HSPAS), Violeta Valjen Vukić, Antonija Ersln, Tomislava Jergan (Hrast), Mate Marić, Ante Kolega, Marija Petani, Ivan Perić, Tina Jurjako, Hrvoje Šarić, Denis Karlović, Boris Frakin (HSU), Tomislav Dominis, Marina Šarlija Miočić i Božidar Kalmeta koji očito ne želi biti u Gradskom vijeću, a njegovo posljednje mjesto valja shvatiti kao potporu listi.

04. svibanj 2024 03:14