StoryEditorOCM
4 kantunaKRŠENJE MJERA?

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u petak će raspravljati o sudbini ravnatelja Ivice Erlića

Piše Iva Ivanac
11. siječnja 2022. - 19:21

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu (ZZHM) Zadarske županije u petak će održati sjednicu vijeća na kojoj će biti poznata sudbina ravnatelja Ivice Erlića nakon što je opet skandalizirao javnost kršeći mjere izolacije iako je bio pozitivan na koronavirus.

Čim je saznao za novi incident, Zadarski župan Božidar Lonign odmah je zatražio očitovanje od UV-a i Erlića kojeg je policija zaustavila u prometu zbog razgovora na mobitel, a prilikom ispisivanja kazne otkrili su da se kao bolesnik i ravnatelj zdravstvene ustanove ne pridržava mjera Nacionalnog stožera. 

O Erlićevom postupku odlučivat će članovi Upravnog vijeća: Franka KrajnovićTajana Buljat, Ivica Pintur, Antun Čačić te predsjednik Šime Rušin

Erlić je još u nedjelju svoje očitovanje o cijelom slučaju poslao županu Longinu i u njemu je priložio medicinsku dokumentaciju. U očitovanju je opisao okolnostima pod kojima ga je policija zatekla uz dodatak kako je ZZHM u vremenu panedmije preopterećen poslom te kako se zbog toga, ali i dogovora s liječnicima, sam odvezao na hitni prijem. Prema neslužbenim infomacijama na Erlićevom nalazu piše da je na pregled primljen oko 10.30 sati te kako njegovo stanje nije bilo zabrinjavajuće, ali mu je također savjetovano da u slučaju pogoršanja zatraži pomoć liječnika.

Erlić je za medije objasnio kako je tog dana teško disao pa je nazvao liječnika koji mu je savjetovao da hitno dođe na pregled.

- Tako sam učinio. Problem je bio u tome što sam tijekom vožnje razgovarao s liječnikom preko mobitela, pa me policija zbog toga zaustavila - kazao je. U javnosti su se međutim pojavile i informacije da je Erlić za vrijeme izolacije, osim kod liječnika, boravio i u ugositetljskom objektu te jednoj osiguravajućoj kući. 

Ono što je sigurno jest to da se Erlić ovoga puta neće tako lako izvući. Erlić je na mjesto ravnatelja došao po zaštitom NHR, prethodno je izbačen iz HDZ-a, a nakon dvije godine mandata zbog svojih odluka, poteza i propust, postao je persona non grata za sve političke čimbenike. Drugim riječima, ravnatelj HZZM je ostao bez ikakvog političkog zaleđa, kojeg je već uzdrmao prije nekoliko mjeseci kada je bez ikakvog natječaja na poziciju administrativnog referenta zaposlio nekvalificiranu frizerku, inače partnericu visokopozicioniranog HDZ-ovca, koja i dalje radi u ZZHM-u.

20. travanj 2024 13:06