StoryEditorOCM
4 kantunaSUĐENJE KOMŠIĆU: SVJEDOČILA PRIJATELJICA UBIJENE KRISTINE

Udarali su joj glavom o metalni dio u autu, uzeli joj mobitel i bacili ga u kanalizaciju

Piše Jutarnji.hr
30. siječnja 2019. - 15:18
komsic_sudjenje2-200818

 

Pod velikim mjerama osiguranja nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću (20), njegovim prijateljima Arjanu (23) i Armendu Rexhepiju (23) te Filipu Filipoviću (23) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Komšić i ekipa su optuženi da su presreli Kristinu Krupljan, demolirali joj auto te ukrali mobitel tri mjeseca prije nego što će je Komšić brutalno ubiti - piše Jutarnji.hr.

Stručna suradnica Odjela za mladež Nada Damjanović podržala je prijedlog Centra za socijalnu skrb Zagreb, podružnica Peščenica koji je predložio da se prilikom izricanja sankcije Davidu Komšiću, primjene opće odredbe Kaznenog zakona a ne odredbe Zakona o sudovima za mladež.

- Podržavam prijedlog Centra za socijalnu skrb tim više jer je Komšić već u dva navrata suđen prema općim odredbama KZ-a te se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora (u Lepoglavi zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom op.a.). Jer da bi se primijenile odredbe Zakona o sudovima za mladež, okrivljeni bi trebao biti dostupan Centru za socijalnu skrb, kako bi se ove mjere mogle i provoditi, a kako je već suđen prema općim odredbama Kaznenog zakona i nalazi se na odsluženju kazne zatvora, a i djelo za koje se ovdje tereti je počinjeno kad je već imao formiranu ličnost, u cijelosti ostajem uz prijedlog CZSS. Također, unazad par godina pokazuje devijantno ponašanje te sam mišljenja da ovo kazneno djelo nije posljedica ekscesnog ponašanja okrivljenog u inače urednom funkcioniranju u društvu, a što bi bio preduvjet za primjenu odredaba Zakona o sudovima za mladež – ustvrdila je Nada Damjanović, stručna suradnica Odjela za mladež.

Zagreb, 200818.
Ilica 207.
Opcinski kazneni sud.
Nastavak sudjenje Davidu Komsicu, ubojici Kristine Krupljan, i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Rexhepiju i Filipu Filipovicu, zbog otmice i napada na Kristinu koji se dogodio tri mjeseca prije njezina ubojstva.
Na fotografiji: braca Arjan i Armend Rexhepi i Filip Filipovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

CROPIX

Braća Arjan i Armend Rexhepi i Filip Filipović

 

Na dio u kojem je Damjanović rekla da je Komšić dosad već dva puta osuđen, reagirala je Komšićeva odvjetnica Valentina Kolar napomenuvši kako je druga presuda za ubojstvo Kristine Krupljan još uvijek nepravomoćna i da je žalbeni postupak u tijeku.

Potom su svjedočile dvije prijateljice ubijene Kristine koje demoliranje auta na Bukovačkoj nisu vidjele, ali su o događaju čule.

- Nisam prisustvovala inkriminiranom događaju, ali sam bila jako dobra prijateljica sa pokojnom Kristinom s kojom se znam od osnovne škole. Čule smo se, kako se ono kaže, od 0 do 24. Ispričala mi je što se dogodilo na Bukovačkoj. Sad se više ne sjećam svih detalja, ali sjećam se da je rekla, a što je kasnije ponovila i u Državnom odvjetništvu, da su je naguravali autom, da dok je sjedila na vozačkom mjestu da su joj udarali glavom o metalni dio u autu, da joj je uzet mobitel i bačen u kanalizaciju i da je tad bila sva u panici te da je tražila nepoznatu osobu na ulici da joj pomogne. Rekla je i da su sva četvorica okrivljenih sudjelovala u događaju, odnosno da joj je David udarao glavom o pregradu auta, a da je netko od druge trojice joj uzeo mobitel, no ne sjećam se je li rekla ime. Rekla mi je i da joj je auto bio oštećen i da je udarila u nešto betonsko nakon što su je naguravali svojim autom. No nije mi poznato kako su se našli na tom mjestu na Bukovačkoj – prisjetila se Josipa B. (21) kojoj se Kristina, dodaje, nakon incidenta “javila kratko SMS porukom da je u bolnici”. Par dana kasnije njih dvije su se našle i popričale, a na nosu je, dodaje, Kristina imala ozljede, ogrebotine te je nosila gazu preko nosa.

Druga prijateljica Jelena Đ. (21) o cijeloj drami je, kaže, čula upravo od Josipe B., ali i od Kristinine mame. I to sve tek nakon što je Kristina brutalno ubijena ispred svoje zgrade na Volovčici.

- Znam o događaju samo iz Jelenine priče i da ju je David udario šakom u glavu kroz prozor automobila. Nakon tog događaja Kristinu nisam vidjela već smo se samo čule preko poruka ali tada mi nije spominjala taj incident već sam za sve doznala nakon njezine smrti. Ne sjećam se je li mi to prvo rekla Josipa ili, pak, Kristinina majka, ali mislim da je Josipa – posvjedočila je Jelena Đ.

Podsjetimo, optužnica četvorku tereti da su 27. studenog 2016. oko 5:40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te su na njoj, a onda i na njezinom automobilu, svaki na svoj način, iskalili bijes. Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama Državnog odvjetništva 22. veljače prošle godine, a tog istog dana navečer Komšić ju je ubio u autu, ispred njezine zgrade na Volovčici.

S Komšićem je u intimnoj vezi bila od 2012., a tijekom te turbulentne veze više su puta prekidali jer je on, prema Kristininim tvrdnjama, znao biti nasilan i ljubomoran.

- Davida i trojicu njegovih prijatelja srela sam na izlasku iz noćnog kluba. Tražio je da idemo van razgovarati, vukao me za ruku i prigovarao mi kako sam se to obukla. Prišla sam redarima i rekla da me maltretira te sam uz njih čekala taksi - opisivala je Kristina u tužiteljstvu i pojašnjavla da je u klub došla taksijem jer nije znala hoće li tamo piti alkohol. Zatim je taksijem otišla po svoju Opel Astru da bi na semaforu primijetila Komšićev crni Mercedes C klase. Učinilo joj se da je sam u vozilu pa su počeli dogovarati da se nađu.

- Na semaforu sam skrenula ulijevo prema maksimirskom stadionu i tako sam vozila dok mi Mercedes nije došao s desne strane. Uočila sam da je David zapravo na mjestu suvozača i da nije sam. I dalje smo razmjenjivali poruke te mi je rekao da stanem iza njih. Stala sam na kružnom toku na križanju Petrove i Bukovačke ceste. On je izašao iz Mercedesa i krenuo prema meni.

Pozvala sam ga da sjedne na suvozačevo mjesto. Kratko se nećkao, a potom se vratio u Mercedes prijateljima - pričala je još tad Kristina tužiteljima nakon čega su krenuli prema Bukovačkoj gdje su joj prepriječili put pa je bila primorana stati.

- David je naglo izašao iz Mercedesa i uzrujano prišao mom autu. Ja sam se zaključala i malo otvorila prozor kako bi mogli razgovarati. Derao se: "Zašto nas pratiš?" i vikao da nema on što sa mnom razgovarati. Govorio mi je: "Makni se kur.....!" pritom pokušavajući ući u moj auto. Zatim je nogom udario u vanjski retrovizor koji je pao i razbio se.

Razbio je i staklo na prednjim lijevim vratima, a komadići stakla su mi razrezali šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam i plakala, a netko je pitao: “Što ćemo sad s njom?” pa su počeli gurati unazad moj auto - prisjetila se još Kristina koja je pokušavala ubaciti auto u brzinu da pobjegne, ali nije uspjela jer je tek bila položila vozački.

Nakon toga, auto je udario u kamenu ogradu dvorišta zbog čega se razbilo stražnje vjetrobransko staklo i stražnji dio auta, a kad je uzela svoj Samsung Galaxy S7 da pozove policiju, Arjan ju je počupao za kosu i istrgnuo mobitel iz ruke. Komšić i prijatelji su se Mercedesom odvezli prema centru. Mobitel je procijenila na 6500 kuna, a osiguranje štete na vozilu procijenjeno je na 40.000 kuna.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za trojicu suoptuženika po dvije. Dok čeka drugostupanjsku odluku zbog ubojstva Kristine Krupljan iza Davida Komšića je, pak, već jedna pravomoćna presuda od 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.

16. travanj 2024 12:50