StoryEditorOCM
4 kantunaSUD ODBIO ŽALBU

U zadarskoj sudnici ipak prikazana snimka brutalnog napada nožem na Zrću!

Piše Božana Sviličić
17. veljače 2020. - 21:05

Šokantnom snimkom ubojstva od 27. lipnja 2018. koje je ispred kluba Kalypso na Zrću zabilježila nadzorna kamera, u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 26-godišnjem Douglasu Caneu. Britanac je tog dana nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć. Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala, a u javnosti se navodilo kako su se sukobile dvije skupine Britanaca zbog preprodaje droge.
Snimka krvavog obračuna u partijanerskoj meki u trenutku kada muškarac zadaje dva nagla uboda nožem Wilsonu, a potom i ona na kojoj motorom bježi sa Zrća, pregledane su u sudnici zadarskog suda nakon što je Vrhovni sud RH odbio žalbu optuženog Britanca koji je putem odvjetnika Borisa Radmana tražio da se snimke izdvoje iz spisa kao nezakonite. Radman je ustvrdio kako se snimkama ne može utvrditi niti jedna relevantna okolnost jer na njima nema relevantnih utvrđenja.

- Utvrďivanje osoba temeljem snimki je na nivou špekulacije, a uz to se ne vidi tko je oštećenik, niti druga relevantna okolnost. Ne znamo koje su osobe snimane, a kamoli njihov identitet - rekao je Radman. Tome se usprotivio zastupnik optužbe Slobodan Denona kazavši kako je to što branitelj ukazuje – promašeno.
- Na snimkama su evidentirane sve relevantne okolnosti. Vidi se tko izlazi i tko koje radnje poduzima - pojasnio je tužitelj.
Prema optužnici, zločin se odigrao oko 5.30 sati ispred noćnog kluba Kalypso u dijelu koji je pod video-nadzorom. Kane je nakon kraćeg sukoba nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć. Jedan od svjedoka koji je bio u Wilsonovom društvu, kazao je kako je skupina muškaraca “ljutito gledala u njih” u klubu, a kada ih je pitao u čemu je problem, rekli su mu da su im sumnjivi.
Mrtvozornik je naveo tada da su svjedoci bili “poprskani krvlju” i da se Wilson “držao za prsa” kad je pao na pod. Cane je nakon počinjenja zločina pobjegao, no policija ga je brzo identificirala zahvaljujući nadzornim kamerama kluba Kalypso.
Uhićen je u splitskoj zračnoj luci od kada se nalazi u zatvoru u Zadru. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.
Zadarsko tužiteljsvo tereti ga za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Wilsonu je nož zabio u lijevu stranu prsišta pa je ovaj uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo.
Prijatelju koji mu je priskočio u pomoć zadao je više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra, a trećeg sunarodnjaka nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu zbog čega je ovaj zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

Stalni vještak sudske medicine dr. Davor Mayer na suđenju u ponedjeljak rekao je kako su dvije ubodne rane u desnu stranu natkoljenice kod drugog Britanca ubodi u vitalni dio tijela naneseni ubodima slabijeg intenziteta.

16. travanj 2024 14:49