StoryEditorOCM
4 kantunaDO KRAJA MJESECA

U sklopu projekta participativno budžetiranje utrošit će se ukupno 4 milijuna kuna, a evo i koliko će koji kvart imati novca za komunalne zahvate

Piše Zadarski.hr
11. listopada 2021. - 20:58

KVARTipo, projekt participativnog budžetiranja kojim koordinira PR stručnjak i savjetnik zadarskog gradonačenika Jerko Trgorlić, trebao bi do kraja listopada zaživjeti u Zadru. Cilj projekta je da građani preko mjesnih odbora predlažu komunalna rješenja u svojim kvartovima, a potom će im se s obzirom na usvojene prijedloge dodjeljivati novac iz gradskog proračuna.  

Građani se u participativno budžetiranje mogu uključiti slanjem svojih prijedloga na četiri načina: kroz online obrazac na internetskim stranicama Grada Zadra, preko aplikacije eZadrani, poštom ili ispunjavanjem obrasca u predvorju Gradske uprave i ubacivanjem u za to predviđenu kutiju. Zaprimanje prijedloga građana trajat će do 26. listopada.

Iznos od 4 milijuna kuna namijenjen je malim komunalnim investicijama, a evo i koliko će koji kvart imati novaca na raspolaganju. Najviše će dobiti Brodarica, čak tristo tisuća kuna, zatim Bili brig s 290 tisuća kuna, Višnjik 240 tisuća kuna, dok će stanovnici Puntamike i Masline utrošiti 230 tisuća kuna na uređenje svojih kvartova. Voštarnicu čeka 195 tisuća kuna, Jazine I 185 tisuća, Jazine dva 180 tisuća, a Stanovi će dobiti 175 tisuća kuna. Ričinu očekuje 150 tisuća kuna, Smiljevac 145 tisuća kuna, Diklo 120 tisuća, a Plovaniju i Petrčane 115 tisuća kuna. Arbanasi mogu u ovom projektu potrošiti 95 tisuća kuna, Vidikovac i Crvene kuće 90 tisuća,Silba 85 tisuća, a Kožino 80 tisuća kuna. Stanovnici Sinjoretova na raspolaganju imaju 75 tisuća kuna, Bokanjac i Novi Bokanjac po 50 tisuća kuna, Veli Iž 45, a Mali Iž 40 tisuća kuna. Po 30 tisuća kuna dobit će Ploče, Ist, Molat, Olib, Crno, Premuda, Mala Rava, Dračevac, Brgulje, Zapuntel i Vela Rava . 

24. travanj 2024 21:31