StoryEditorOCM
4 kantunaMIJENJA SE PROSTORNA DOKUMENTACIJA TN ZATON

Turisthotel naručuje idejno rješenje za hotel sa 130 soba

Piše P.O.
20. kolovoza 2017. - 16:30
croatia_dalmatia_zaton_0007

Donošenjem odluke Gradskog vijeća Nina o izradi UPU-a ugostiteljsko turističke zone TN Zaton praktično je s dnevnog reda skinut dosadašnji DPU tog prostora kojega je pregazilo vrijeme. Tako je otvoren prostorno-planski put za novi razvojni ciklus Turisthotela koji na tom području, osim novog kampa i aqua parka, planira graditi i hotel.

-Vodeni park i novi kamp su već dosada bili isprojektirani, ali ne i hotel za kojega ćemo sada naručiti idejni projekt. Stari DPU nam je postao ograničavajući faktor, a ovo nam je prilika za reviziju tog plana i usklađivanje s novim zahtjevima tržišta, kaže direktor Turisthotela Frane Skoblar dodajući da su izvedbeni projekti za vodeni park s 13 bazena i novi kamp bili stari šest godina, te da će hotel s njima činiti zaokruženu cjelinu.

Turisthotel uređuje restoran i "glavne ulice" kroz turističko naselje, a nakon rekonstrukcije postojećih sadržaja, okrenut će se novoj, završnoj fazi ulaganja.

-To je vrlo zahtjevan projekt s rezidencijalnim hotelom od 130 soba budući su kretanja na tržištu takva da gosti, uz kamp i apartmane, žele imati i mogućnost smještaja u hotelu, što bi moglo biti ključno u našim nastojanjima da produljimo turističku sezonu. Procjenjujemo da se radi o investiciji od 30 milijuna eura koju namjeravamo realizirati kroz narednih pet-šest godina. Mislim da ćemo biti sposobno to ostvariti, objašnjava direktor Skoblar.

26. lipanj 2024 11:32